Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

125 éves fennállását ünnepli idén a Hertha

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli idén a Hertha együttese. Már arra is fény derült, hogy a nyáron egy szintén 125 éve alapított klubbal fognak barátságos mérkőzést játszani.

249_olympiastadion-panorama_01_800x450

A találkozóra július 29-én kerül sor Berlinben, az Olympiastadionban. Az ellenfél pedig nem más lesz, mint az idén Jürgen Klopp vezetése alatt álló Liverpool. Ez lesz a negyedik alkalom, amikor a két gárda barátságos mérkőzés keretein belül méri össze tudását. A berlini klubot július 25-én alapították, így a mérkőzés négy nappal a hivatalos évforduló után lesz majd lejátszva. A Liverpool alapítására bő egy hónappal korábban került sor. Június 3-án alakult meg az együttes.

A Liverpool az Anfielden nem tud barátságos mérkőzést játszani, amiatt, mert a lelátót újítják fel. A Vörösök remélik, hogy jövő nyárra már befejeződnek majd a munkálatok, és a jövőbeli felkészülési mérkőzéseket már a csapat otthonában játszhatják majd le. Jürgen Klopp együttese a múlt nyáron Amerikában turnézott. Idén várhatóan kelet felé fogják venni az irányt, és Ázsiában, vagy Ausztráliában fognak felkészülnek az újabb Premier League szezonra.

A Liverpool és a Hertha legutóbb 2008-ban mérte össze a tudását felkészülési mérkőzés keretein belül. A két klub akkor nem bírt egymással, és a találkozó végül 0:0-s döntetlennel végződött.

kép: herthabsc.de

Nagy Gábor