Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Öt év után ismét nyert a Dortmund! – videóval

Megrendezésre került a várva várt a Német Kupa döntője, melynek köszönhetően gyakorlatilag Németországban lezárult a 2016/2017-es futballszezon. A fináléban a Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund a Niko Kovac vezette Eintracht Frankfurt ellen lépett pályára.

18700165_1878193335525971_1846097782059625039_n

Az összecsapást a Borussia Dortmund kezdte nagyobb elánnal, melynek rövid időn belül meg is lett az eredménye. A 8. percben Lukasz Piszczek átadása után Ousmane Dembelé egy rendkívül higgadt csellel becsapta Vallejot, majd ezt követően védhetetlenül a felső sarokba lőtt! A 25. minutumban a Frankfurt veszélyeztetett, Bartra bizonytalanságának köszönhetően Rebic került helyzetbe, lövését azonban Bürki hárítani tudta. A 30. percben egalizált az Eintracht Frankfurt! Gacinovic passzát követően Rebic vette be az ellenfél hálóját! A 39. minutumban Niko Kovac legénysége nagyon közel állt ahhoz, hogy megfordítsa a mérkőzés állását, azonban a Dortmund szerencséjére Seferovic lövése a kapufán csattant.

A fordulást követően közel 20 percet kellett várni egy említésre méltó momentumra. A 63. minutumban Dembelé átadása után Aubameyang egy gyönyörű ollózó mozdulattal tette kapura a labdát, balszerencséjére a lövése a felső lécen csattant. A 66. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Dortmund javára, mivel a kapujából kilépő Hradecky buktatta Pulisicset. A tizenegyest a BVB gólfelelőse, Aubameyang higgadtan a kapu közepébe pöckölte a játékszert. A 85. minutumban Aubameyang rendkívül közel járt ahhoz, hogy eldöntse a találkozó végkimenetelét, a lövése azonban a keresztlécen csattant.

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)
Helyszín:
Olympiastadion, Berlin
Gólszerzők:
Rebic(30.) ill. Dembelé(8.), Aubameyang(67., büntető) 
Sárga: – ill.
Gacinovic(38.), Hradecky(66.), Abraham(69.)
Kiállítás: 

Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Sokratis, Bartra(Durm 76.) – Guerreiro – Piszczek, Dembelé, Kagawa, Schmelzer(Castro 46.) – Aubameyang, Reus(Pulisic 46.). Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Abraham, Hector, Vallejo – Chandler(Meier 72.), Medojevic(Tawatha 56.), Gacinovic, Oczipka – Rebic, Fabian – Seferovic. Vezetőedző: Niko Kovac. 

https://www.youtube.com/watch?v=SidmLYZNEV4