Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Barcelona szurkolóként természetesen Juventus győzelmet szeretnék”

Általában olyan embereket kérdeznek meg a BL-döntő kapcsán az újságok, akinek van valamiféle kötődése a fináléban szereplő két csapathoz, avagy olyat, aki tud egy kis feszültséget létrehozni a találkozó kapcsán. Most az utóbbi minden bizonnyal sikerült Xavinak. 

xavi

A spanyol klasszis www.sc.qa-nak adott nyilatkozatában nem értett egyet azzal, hogy “honfitársainak” kellene szurkolnia, ez esetben a Real Madridnak. Sőt, ami azt illeti lemondta, hogy Barca szurkolóként sokkal inkább a madridi klub ellenfelének, azaz a Juventus fog szorítani.

Természetesen ezt nem kell nagyon túlmagyarázni, bár érdekes, hogy annak ellenére szimpatizál az olasz gárdával, hogy kiejtették a katalán klubot. Mindenesetre Buffonról is ejtett pár elismerő szót:

“A  Bajnokok Ligája megnyerése megkoronázná Buffon karrierjét.”

“Nagyon szívesen megnézném azt, ahogy megnyeri a serleget. Barcelona szurkolóként természetesen a Juventus győzelmet szeretnék. Viszont Buffon és Dani Alves miatt is őket látnám szívesen győztesnek.”

“50-50% esélyt látok a mindkét együttesnél. A döntőt mindig is nehéz megjósolni, nincsenek favoritok. A Juve nagyon erős most, ebben az évben nagyon jól teljesítenek és régóta nem nem nyerték már meg a Bajnokok Ligáját. Azonban a Real Madrid is kiváló erőkből áll, nagyszerű játékosokat igazoltak. 

“Hogy kik alakíthatják ki a különbségeket? A Juvnetusnál Dybala és a Higuaín képesek, illetve a védelmük és ott van még Dani (Alves), aki képes bárkit helyzetbe hozni.

“A Real Madridnál, Karim Benzema lehet a meghatározó. Viszont ott van még Isco, Luca Modric és Cristiano Ronaldo. Nagyon sok játékosuk van, akik bármikor képesek biztosítani a különbséget köztük és a másik csapat között. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus döntőt fogunk látni.”

Biztos nem szerezett sok követőt magának a legenda ezzel a nyilatkozatával, bár nyilvánvalóan nem várhatták mást tőle, sem a Real Madrid, sem a Barcelona szimpatizánsai. Meglátjuk, hogy végül teljesül Xavi kérése, és Buffon meg tudja koronázni-e a karrierjét, avagy a “királyi gárda” fog történelmet írni a címvédéssel.

Szerző: Borbély Szabolcs