Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thiago: Guardiola megváltoztatta a német futballt

2013 és 2016 között irányította a Bayern München gárdáját Pep Guardiola. Thiago Alcantara szerint ez idő alatt a katalán szakember megváltoztatta a német futballt.

guardiola-thiago-290811 (1)

Thiago már korábban ismerte Pep Guardiolát, mivel a Barcelonában is együtt dolgoztak, majd miután elhagyta Spanyolországot az edző, a középpályás is vele tartott a bajor klubhoz. A Marcának adott nyilatkozatában Alcantara elmondta, hogy a Guardiola arra helyezte a hangsúlyt, hogy a csapata kontrollálja a játékot, és tartsa meg a labdát. A középpályás szerint azzal, hogy a bajorok élére került a mester, az itt eltöltött néhány év alatt pozitív irányba változtatta meg a német labdarúgást.

A bajnokságban szép sikereket ért el, azonban a Bajnokok Ligája győzelem nem jött számára össze. Elődöntőnél tovább sosem jutott a csapatával. A 2015/16-os kiírásban az Atletico Madrid parancsolt megálljt a csapatnak. Ezt megelőzően Guardiola ex-spanyol klubja a Barcelona győzte le a bajorokat. Idén pedig a negyeddöntőben a későbbi győztes Real Madriddal szemben maradtak alul.

A BL-sikertelenség ellenére, valami újat mutatott Guardiola a német futball számára. Irányítása alatt a bajnokságban és a kupában is szárnyalt a Bayern München.

kép: mcfcwatch.com

Nagy Gábor