Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Donnarumma nem hosszabbítja meg a szerződését – hivatalos

A Milan fiatal, olasz hálóőre, Gianluigi Donnarumma csütörtökön tárgyalt szerződéséről a klub ügyvezetőjével, aki egy sajtótájékoztatón mesélt a tárgyalás eredményéről. 

donnarummagigio_TIMCUP

Forrás: acmilan.com

Marco Fassone, az AC Milan vezérigazgatója egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy leültek tárgyalni a játékossal, és annak ügynökével, Mino Raiolával, amin Donnarumma beszámolt döntéséről.

“Raiola elmondta, hogy Donnarumma végleges döntést hozott arról, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Milannal. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy  tíz nappal ezelőtt Mirabelli igazgató úr egy kiváló ajánlatot tett a játékosnak, még annál is előnyösebbet, mint amiről az újságok írtak. A játékos ezen elgondolkodott, nemcsak az anyagi, hanem a technikai és sportszakmai szempontokat is figyelembe vett, majd arról tájékoztatott minket, hogy nem akar hosszabbítani.  A szerződése így a Milannál 2018. június 30-án lejár.”

Az ajánlat, amiről az újságok írtak 5 évre szólt volna, és évi 5 millió eurós fizetést tartalmazott. Raiola azonban egy kivásárlási záradékot is szeretett volna beletenni az új kontraktusba, hogy egy gazdag klub bármikor kivásárolhassa a fiatal kapust. A Milan ebbe nem ment bele, Donnarumma pedig elutasította a hosszabbítást.

A kérdés már csak az, hogy a Milan hogyan számol a következő szezonban a kapussal. Lehet hogy még a mostani nyári átigazolási időszakban eladják, hogy pénzt is lássanak belőle, esetleg a kispadra száműzik, vagy még rosszabb, az ifi csapatba küldik vissza. Donnarummáért a Real Madrid és a PSG is érdeklődött, de a Juventus is lecsaphat rá, a jövőre minden bizonnyal visszavonuló Buffon helyére.