Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapust igazolt az Everton! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli Everton alaposan belevágott a nyárba, hiszen máris aktív volt az átigazolási piacon, és elkönyvelheti első szerzeményét a soros uborkaszezonban. Az új játékos pedig nem más, mint az angol első osztályból (Premier League) utolsó helyezettként kipottyanó Sunderland kapusa, Jordan Pickford.

pickfordJordan Pickford, immár az Everton szerelésében (fotó: evertonfc.com)

Pickford igazán jó szezont futott annak ellenére is, hogy volt csapata, a Sunderland ezzel szemben alaposan szenvedett. A mindössze 23 esztendős portás többször is együttese legjobbja volt, számos olyan mérkőzés akadt, amikor szinte csak neki köszönhették a “fekete macskák”, hogy nem lettek igen csúnyán kiütve. A szezon során 33 mérkőzésen pályára lépő hálóőrt legtöbbször a szakértők is egyértelműen kiemelték a nem túl acélos Sunderland-ből.

Az Everton csapatánál pedig gondoltak egyet, és le is csaptak Pickfordra. A hírek szerint már régóta tartottak a tárgyalások a liverpooli klub valamint a hálóőr és a Sunderland között, végül sikerült megállapodni, a transfermarkt szerint 28,5 millió eurónak megfelelő összegért vált csapatot a portás. Ez egyébként klubrekordot jelentő átigazolási összeg a “stolverkosoknál”.

Elég valószínűnek tűnik, hogy Pickford villámgyorsan a kezdőcsapatban találja magát, ugyanis a kék-fehérek eddigi kapusai, Maarten Stekelenburg és Joel Robles igencsak hullámzó teljesítményükről voltak híresek.