Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Bíztató Vidi-eredmények

Negyedszer is meccset játszott a Videoton, amely ezúttal egy orosz együttessel csapott össze.

vidirostov3

Próbálgatja az ideális felállást Marko Nikolic. Szó, mi szó, az eddig lejátszott négy találkozón többféle összetételben küldte pályára övéit a szerb szakember, és eddig nem vallott szégyent a székesfehérvári alakulat, amely előbb az albán Skenderbëu Korcë (1-0), majd a szlovák MFK Ruzomberok (3-0) és az Inter Zapresic (2-0) ellen nyert kapott gól nélkül. A negyedik összecsapásán az eddigi legerősebb ellenféllel találkozott, mert az FK Rostov kétségtelenül jobb kvalitásokkal bír, mint az előbb felsoroltak.

A Vidi ezúttal Dietersdorf am Gnasbachban mérkőzött meg orosz riválisával, és bár a vidi.hu tudósítása szerint jóval többet támadott a rosztovi együttes, mégsem tudtak túljárni Kovácsik Ádám eszén, míg a másik oldalon Marko Scepovic stukkolt a hálóba Bódi beadása után. A kilencven perc alatt mindössze kétszer (!) talált kaput a magyar együttes, de ez is elég volt ahhoz, hogy megnyerje az összecsapást.

vidirostov

Nikolics ezúttal jobbára az alapcsapatot küldte pályára, igaz hiányzott az együttesből Vinícius, akiért a napokban 3 milliós ajánlat érkezett. Összességében elmondható, hogy a máltai Balzan elleni párharcra készülő fehérváriak önbizalomtól duzzadva, és eredményesen szerepelve várhatják az Európa-liga összecsapást. Ugyanakkor Marko Nikolic szerint nem szabad messzemenő következtetést levonni a felkészülési mérkőzésekből. „A legerősebb ellenfelünkkel találkoztunk az edzőtábor során. A futballbarátok biztosan emlékeznek rá, hogy a Rosztov az előző szezonban az Európa Liga legjobb 16 csapat között volt, és ott csak a Manchester United állította meg őket. A levegő páratartalma és a talaj nem könnyítette meg a csapatok dolgát, de fegyelmezetten, szenvedéllyel játszottunk, szóval elégedett vagyok az eredménnyel. Négy mérkőzésből négyszer nyertünk, gólt sem kaptunk, ezek nagyon pozitív dolgok. A játékosok minden meccshez jól álltak hozzá, meg is lett az eredménye. Persze ne felejtsük el, hogy ezek csak edzőmérkőzések. Dolgoznunk kell tovább néhány részletén a játékunknak, az sem kizárt, hogy a játékoskerethez is csatlakozhatnak még új labdarúgók, de azt elmondhatom, hogy a mögöttünk hagyott napokban is fejlődött már a játékunk, és készen állunk az előttünk álló EL-selejtezőre is.”

Videoton – FK Rostov (orosz) 1-0 (0-0)
Dietersdorf am Gnasbach
Gólszerző: Scepovic (71.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga J., Pátkai (Hadzic, 75.) – Suljic, Lazovic – Scepovic (maric, 87.).

Az edzőtábor gólszerzői:
Scepovic 3 gól
Lazovic, Kivács I., Maric 1-1 gól
+ egy öngól Menich (MFK Ruzopmberok)

Gavalovits Sándor