Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája döntős játékost igazolhat a Ferencváros

Az Arsenal szurkolók biztosan nagyon boldogok lennének, ha Emmanuel Eboué Magyarországra igazolna. Az elefántcsontparti hetek óta készül a Ferencvárossal, és ő maga sem tartja elképzelhetetlennek, hogy magára ölti a zöld-fehér szerelést.

ebuAngol bajnokág után a magyarban próbálna szerencsét? (Fotó: chroniclelive.co.uk)

A 34 éves jobbhátvéd még 2002-ben került Európába, a belga KSK Beveren csapatába. Három évvel később eladták az Arsenalnak. Az Ágyúsoknál hat esztendőt töltött el. A csapattal a 2004/05-ös szezonban nyert egy FA kupát, és részt vett a 2006-os Bajnokok Ligája döntőjében is, melyet végül elvesztettek a Barcelona ellen. 2011-ben búcsút intett az Emirates Stadionnak, és Törökországban folytatta. A Galatasarayban négy évig játszott, ezután egy rövid ideig csapat nélkül maradt, majd visszament Angliába, a Sunderlandba. Összesen 132 meccset játszott a Premier Leagueban, szerzett 5 gólt és adott 16 gólpasszt.

Az elefántcsontparti egy évig eltiltás miatt nem játszott sehol, mivel 1 millió fontos tartozását nem fizette ki korábbi ügynökének. Eboué az FTC fizioterapeutájával, Peter Friarral, jó viszonyt ápol, így került a klubhoz. Úgy tűnik jól érzi magát Magyarországon, Gerát pedig még az angol bajnokságból ismeri. Ha minden jól megy, és Dollnak is megfelel, jövőre a Fradi mezét viselheti Eboué.

Szerző: Mihók Richárd