Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai kelet felé veszi az irányt? – sajtóhír

Szalai Ádám, jelenleg a Hoffenheim labdarúgója, ám sajtóhírek alapján nem biztos, hogy a következő szezonban is a német csapat játékosa marad.

Adam+Szalai+TSG+1899+Hoffenheim+v+Borussia+6X70sJE6qWCl

Szalai 8 bajnoki gólt ünnepelhetett az elmúlt szezonban a Hoffenheim színeiben (forrás: zimbio.com)

Azeri sajtóhírek szerint Szalai Ádámot szeretné megszerezni az ottani kupagyőztes és bajnok Qarabag együttese. Az azeri címvédő a hírek szerint 2 millióért vinné a magyar támadót, akit szerződése jövő év nyaráig köt a Hoffenheimhez. A Transfermarkt egyébiránt pont 2 millió euróra teszi Szalai piaci értékét, így rossz üzletet nem csinálna vele a Bundesligában, és a következő szezonban BL-ben is érdekelt együttes. Viszont pont ez utóbbiért, valamint azért sem lenne túl logikus jelen állás szerint a magyar támadó váltása, mert a Qarabag jóval kevesebb fizetést kínálhat érte, mint amennyit most megkeres Németországban. Valamint valljuk, nem valami nagy jövőkép Azerbajdzsánba igazolni, maximum levezetni, vagy sok pénzt keresni, de Szalai “még” csak 29 éves, és ha maradhat a Hoffenheim játékosa – bár ez nem biztos, hogy már csak rajta múlik – , akkor nem feltétlen lenne jó döntés a váltás. Igaz, a több játéklehetőség lehet összejönne, ugyanis Szalai már rég nem számít kezdőnek Hoffenheimben. Az elmúlt szezonban csak 7-szer volt kezdő, 15 alkalommal pedig csere, tehát tényleg nem alapember. Ezzel szemben viszont 8 gólt sikerült összehoznia a ligában.

Szalai 2014 óta játszik a Hoffenheimben – de volt kölcsönben ezidő alatt a Hannover játékosa is -, aki iránt a Premier League újonca, a Huddersfield is bejelentkezett ezen a nyáron. A Huddersfield inkább lenne alternatíva, ha lehet hinni ezeknek a híreknek, és ha a továbbállás mellett dönt a magyar támadó.

Nagy Dávid