Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: A Sampdoria támadója érkezhet! – sajtóhír

A Marca információi szerint a Ronald Koeman által irányított Everton szeretné leigazolni az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria kolumbiai gólfelelősét, nevezetesen Luis Muriel-t. 

Luis-Muriel

Az Everton ezidáig három érkezőt jelenthetett be a nyári transzfer időszak folyamán. A liverpooli “kékek” Jordan Pickford (Sunderland), Davy Klaassen (Ajax Amszterdam) és Henry Onyekuru (KAS Eupen) játékjogát szerezték meg, igaz utóbbi játékost rögtön kölcsönadták az RSC Anderlecht csapatának. A hírek szerint a Ronald Koeman vezette klub napokon belül bejelentheti Sandro Ramirez szerződtetését is. Rajta kívül a Marca értesülései szerint érkezhet még szintén támadóposztra Luis Muriel is, akiért az Everton állítólag 17 millió fontot sem sajnálna. Az egykoron nagy tehetségnek kikiáltott kolumbiai támadó összességében jól teljesített az előző szezonban, ráadásul még mindig csak 26 esztendős, így még mindig bebizonyíthatja azt, nem hiába jósoltak neki annak idején komolyabb karriert. 

Luis Muriel még a 2011/2012-es idény folyamán a Lecce színeiben hívta fel magára a figyelmet. A nem éppen acélos élvonalbeli együttesben remekelt, hiszen 29 bajnoki 7 alkalommal volt eredményes illetve 8 gólpasszt osztott ki. A következő szezontól már az akkoriban fénykorát élő Udinesében bizonyíthatott, első éve remekül sikert ott is, 22 találkozón 11 találatig jutott. Ezt követően nem kerülték el a komolyabb sérülések. A Sampdoriában láthatólag újra felépítette magát, hiszen az előző szezonban 31 bajnokin 11 gólt szerzett illetve 9 találatot készített elő. 

Németh Boldizsár