Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atletico: Hosszabbított a rutinos támadó! – HIVATALOS

Örömhírrel szolgálhatott a madridi alakulat szimpatizánsai felé. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atletico Madrid hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy meghosszabbította Fernando Torres szerződését…

j44ck3Ih23_16_9_TORRES_ENG

A Diego Simeone által irányított Atletico Madrid egy esztendővel toldotta meg Fernando Torres kontraktusát, amely ebből kifolyólag a 2017/2018-as idény végéig érvényes. A rutinos spanyol támadó az előző szezon folyamán 45 tétmérkőzésen léphetett pályára a “matracosok” színeiben, melyek során 10 alkalommal volt eredményes. 

Fernando Torres ugyebár a második ciklusát tölti már az Atletico Madridnál. Az első 2001-2007-ig tartott, nevelő egyesületének legjobbjai között a 2000/2001-es kiírás során mutatkozhatott be, méghozzá a másodosztályban. A “matracosok” 2002 nyarán visszajutottak a La Ligába, Fernando Torres pedig egyre jobb lett, s valósággal ontotta a gólokat, így már csak idők kérdése volt, vajon mikor csap le rá egy sztárcsapat. Ez 2007 júliusában meg is történt, hiszen ekkor szerződtette a Rafa Benítez vezette Liverpool. A “vörösök” drukkereinek a szívébe gyorsan belopta magát, mivel rögtön első idényében a klub első számú gólfelelőse lett. Azonban 2011 januárjában valószínűleg rengeteg szurkolót szúrta szíven, hiszen ekkor a rivális Chelsea-hez igazolt, ahol koránt sem tudta azt a szintet nyújtani, mint az Atletico vagy a Liverpool színeiben. Fernando Torres aztán 2014 nyarán az AC Milanhoz került, először kölcsönbe, majd a milánói alakulat januárban végérvényes szerződtette. Az egyre inkább lejtmenetben lévő támadó azonban még ebben a hónapban visszatérhetett az Atletico Madridhoz. Torres 1,5 éven át kölcsönben szerepelt a “matracosoknál”, majd tavaly nyáron végleg leigazolták. 

Fernando Torres összesen 352 tétmérkőzésen léphetett pályára ezidáig az Atletico Madrid színeiben, melyek során 119 alkalommal volt eredményes. 

Kép forrása: Atletico hivatalos honlapja. 

Németh Boldizsár