Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Távozik a francia védő – hivatalos

Már egy ideje érett a dolog, de az FC Barcelona most a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megállapodtak és szerződést bontottak francia védőjükkel, Jeremy Mathieu-vel, aki a portugál bajnokságban folytatja majd a következő szezontól. 

49422154

Forrás: FC Barcelona hivatalos oldala

Mathieu szerződése 2019-ig szólt volna a Barcelonánál, de ezt a napokban közös megegyezéssel felbontották. A francia védő ezzel egyidejűleg megegyezett a Sporting CP csapatával, ahová így ingyen távozik. Néhány hete a játékos már engedélyt kért arra, hogy a lisszaboni csapattal eddzen, és ezután született meg a hivatalos döntés.

Mathieu 2014-ben csatlakozott a katalán klubhoz a Valenciától, 20 millió euró ellenében. Alapembernek nem számított, de így is nagyon sok mérkőzésen alkalmata az ugyanakkor érkező Luis Enrique. A francia védő az ott töltött három év alatt két spanyol bajnokságot, egy Bajnokok Ligáját, három Király-kupát, egy Klubvilágbajnokságot, illetve európai és spanyol Szuperkupát is nyert. 91 mérkőzésen lépett pályára összesen a gránátvörös-kék szerelésben, és összesen négy gólt szerzett.

A Barcelona minden jót kíván a játékosnak a jövőben.