Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sikeres kövesdi és balmazi főpróba

Jövő hétvégén rajtol a labdarúgó NB I 2017/18-as idénye, így a csapatok már főpróbát tartanak a hétvégén. Kora délután a megújuló Mezőkövesd és a Balmazújváros is örülhetett, hiszen legyőzte másodosztályú ellenfelét.

edzomeccs Satu_Mare_merkozes-460x238mezokovesdzsory.hu

A Mezőkövesdnél nem szeretnének még egy olyan izgalmas évet, mint az előző, hiszen csak az utolsó fordulóra lett biztos, hogy bent maradnak az élvonalban. Ennek megfelelően a nyáron több új focistát is szerződtettek. A felvidéki Radványi Miklós javaslatára több szlovák focista is érkezett, akik szinte kivétel nélkül magyarnak számítanak, hiszen őseik között magyarokat is találunk. Hiába van köztük olyan, aki megszólalni sem tud magyarul, de mivel a vérében (ha mélyen is) magyar vér csörgedezik, magyarnak számít. Támogassuk a magyar utánpótlást… A Kövesdben egy kiszemelt is pályára lépett a második félidőben, a kameruni Parfait. (róla még nem derült ki, hogy magyar ősei lennének, de ezen se lepődnénk meg)

Azért magyar játékosok is érkeztek a nyáron (Novák Csanád, Lázár Pál, Vadnai Dániel, Szalai Attila), s most egy újabb szerzeményt is leírhatunk. Hivatalosan az átigazolást eddig csak a Kisvárda jelentette be, ugyanis az NB II-ből jött az új fiú, mégpedig Cseri Tamás. Eddig annyit tudhattunk meg, hogy megvásárolták a játékjogát, s három focistát is adnak cserébe. Közülük eddig Heffler Norbert a biztos, a másik jó eséllyel a napokban hosszabbító Fótyik Dominik lehet, míg a harmadik neve egyelőre homály. (A Mezőkövesdnél nem számítanak Hegedűs Dávid, Rácz Ferenc szolgálataira, s lehet, hogy Csirmaz István és Frőhlich Roland sem marad, így közülük kerülhet ki a harmadik játékos)

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry 1-4 (1-2)
Gólok: Katona, ill. Vadnai, Strestík (11-esből), Szalai, Farkas
Szolnok: Gazsi – Molnár, Horgosi, Papp, Földi, Tóth B., Katona, Farkas A., Kenderes, Jasarevics, Angyal. Vezetőedző: Antal Gábor
Cserék: Hrabina (k), Balogh, Kánya, Pintyi, Kovács, Magyar, Kiss
Mezőkövesd: Tujvel (Dombó) – Farkas, Hudák (Szeles), Pillár, Gohér (Szalai) – Tóth (Parfait), Keita (Köböl) – Brasen (Baracskai), Strestík (Fröhlich), Vadnai (Csirmaz) – Novák (Veszelinovics). Vezetőedző: Radványi Miklós

Az élvonalbeli újonc Balmazújváros is pályára lépet szombaton. Az NB II-es csapatnál eddig nagy változás nem történt, hiszen Nemanja Andrics és Haris Attila érkezett, míg Heffler Norbert (Mezőkövesd k.v.), Balogh Krisztián (Debrecen k.v.), Kiss László (Békéscsaba?), Farkas Balázs(MTK), Papp Ferenc (Szeged 2011), Hadházi Dávid és Kapacina Kevin távozott. A Balmazújváros szombaton az NB II-es újonc Kazincbarcikával játszott, s hátrányból sikerült felállniuk megfordítani az állást. Így ők is győzelemmel hangoltak a jövő heti bajnoki rajtra.

Endrődi Dávid