Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Önbizalomnövelő Vasas-győzelem

Lejátszotta utolsó tesztmérkőzését a nemzetközi porondtól búcsúzó angyalföldi alakulat, amely szeretné megismételni legutóbbi produkcióját.

vasas (1)

A nemzetközi kupától való sima búcsú után az önbizalmát szerette volna visszaállítani némileg a Vasas, ehhez jobb alkalom nem is adódhatott volna a tavalyi Magyar Kupában már búcsúztatott Dorog ellen. A piros-kékeknél csereként léphetett pályára Berecz Zsombor, ellenben a cseh Vít Benes ott volt a kezdőcsapatban, a kaput pedig a nemrégiben igazolt Lubos Kamenár védte, de játszott a szintén napokban igazolt Jan Simúnek is.

Az első félórában látszott, hogy nem éppen a legfrissebb az élvonal bronzérmese, mert a kapu előtt nem volt kellő határozottság a játékosokban, mígnem egy szögletet követően éppen Benes fejelte a vezető gólt Ádám sarokrúgását követően. A szünet előtt megduplázta előnyét a fővárosi alakulat. Ristevski növelte a Vasas vezetését. A szünetet követően többet is változtatott Michael Oenning, aki pályára küldte Ferenczi Istvánt is az utolsó fél órára. A Dorog viszont nem adta fel, és a lefújás előtti pillanatokban Sitku Illés révén a szépítés legalább összejött a Komárom-Esztergom megyeieknek.

Bár nyert, de közel sem játszott kirobbanó formában a XIII. kerületi együttes, amely jövő héten a Diósgyőr ellen kezdi a bajnokságot.

Dorog – Vasas 1-2 (0-2)
G.: Sitku (89.) ill.: Benes (33.), Ristevski (42.)

Vasas: Kamenár (Póser, 60.) – Simunek (Debreceni, 60.), Benes, Risztevszki (Vaskó, 47.) – Kleisz (Szivacski, 47.), Burmeister (Berecz, 47.), Vida M. (Czingráber, 60.), Hangya – Ádám (Király B., 47.), Pavlov (Ferenczi I., 60.), Remili.

Gavalovits Sándor