Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ő lehet a Fradi új balhátvédje? – videóval

Egyre inkább úgy néz ki, hogy a beharangozott elefántcsontparti válogatott balhátvéd nem érkezik a Ferencvároshoz, helyette viszont egy brazil spíler lehet majd a megoldás. Több médium is arról számolt be, hogy Marcos Pedroso lehet a zöld-fehérek új balhátvédje. Jelenleg a Fradinál Botka Endre tölti be ezt a posztot, de Janek Sternberg is visszakerült az El-keretbe.

Constant Djakpa egyre biztosabb, hogy nem érkezik, így helyette új kiszemeltet kellett keresni. A legújabb kiszemelt pedig a legutóbb kölcsönben, a török élvonalbeli Gaziantesporban játszó, 23 éves brazil Marcos Pedroso, aki a Figueriense játékosa. Tavasszal a török első osztályban 15 bajnokin játszott, egy gólt szerzett. A mértékadó transfermarkt.de egymillió euróra tartja a játékos értékét, de minden bizonnyal kevesebbért jöhet, ha sikerül megállapodni. (hasonló volt a helyzet az uruguayi Fernando Gorriarán esetében is) A 23 éves focista a brazil élvonalban 65 meccsen játszott, egy gól és öt gólpassz került még a neve mellé.

A Ferencvárosnál utoljára akkor voltak nyugodtak a szurkolók balhátvéd posztján, mikor szintén egy dél-amerikai játékos játszott a szélen. Az ecuadori Cristian Ramirez két évig szerepelt a Fradiban, mígnem januárban Krasznodarba szerződött. Utána Janek Sternberg érkezett a pótlására, de a német játékos erőnléte nem volt az igazi. Az többször látszódott rajta, hogy képzett focista, de erőnlétben gyenge volt. A Jelgava elleni El-találkozókra nem is nevezte Thomas Doll a keretbe, míg most a dánok elleni párharcokra visszatette a német tréner.

Endrődi Dávid