Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Becsekkolt a leendő Fradi-hátvéd

Remélem Budapest tárt karokkal vár majd minket! Isten áldjon minket ezen az új utazáson!”- áll Marcos Garbellotto S. Pedroso internetes posztjában. A brazil, októberben huszonnegyedik születésnapját ünneplő balhátvéd a Sao Paulo reptér VIP Lounge-jából posztolt magyar idő szerint éjfél körül.

marquinhos-510x383Instagram

Marquinhos Pedroso így minden bizonnyal a Ferencváros következő balhátvédje lesz. Ahogy már korábban a FociClub.hu is megírta, Thomas Doll a baloldali védő posztjára keres még játékost, s legfőbb kiszemeltje a brazil focista. Az utóbbi hetekben Botka Endre játszott itt, míg a német Janek Sternberg egyre hátrébb került a rangsorban, s várhatóan távozni is fog. A brazil játékost hazája élvonalában szereplő Vítoria is szívesen látta volna, de a jelek szerint, ő inkább a magyar ajánlatot favorizálta.

Marquinhos 175 centi magas, a Figueirense saját neveléseként 2012-ben, 19 évesen mutatkozott be az első csapatban. Kölcsönben megfordult több kis klub mellett a Gremioban is, 2014-től pedig visszatért nevelőklubjánál, melyben hamar alapember lett. 2016-ban a Südamericana kupában is pályára lépett, ennek ellenére a klub kiesett az élvonalból a szezon végén. Ezek után, 2017 elején került kölcsönben a török Gaziantepsporhoz, melyből – amellett, hogy ez a klub is kiesett – pénzügyi okokból, elmaradt fizetések okán távozott és tért vissza átmenetileg a nevelőegyesületéhez. 2014-ben a Santa Catarina állam bajnokság legjobb fiatal játékosának és legjobb balhátvédjének választották

Endrődi Dávid