Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megérkezett Angliába a bolgár tehetség – ezen a napon történt

2007 július 26-án megérkezett a Manchester City együtteséhez a bolgár Martin Petrov.

59132_heroa

A középpályás az angol sztárcsapat előtt számos klubban megfordult. A profi karrierjét hazájában kezdte, játszott a Botev Vraca, majd a CSZKA Szofija csapatában is. Ezt követően belekóstolt, milyen a futball Svájcban. 1998 és 2001 között a Servette kötelékében rúgta a bőrt. Majd következett Németország, és a Wolfsburg. 2005-ben innen is távozott, és 2 évet töltött el az Atletico Madridnál. 2007-ben pedig igent mondott a Premier League klub hívására.

4.7 millió fontért váltott klubot és országot, és 4 esztendőre kötelezte el magát az új klubjával. Már a Premier League nyitányán, a West Ham United ellen 0:2-re megnyert mérkőzésen bemutatkozott. Első góljára szeptember 22-ig kellett várni. Gólzáporos mérkőzésen 3:3-as döntetlent ért el a City a Fulham ellen. A City 3 találatából 2-t vállalt magára Petrov. 24 ezer néző előtt törte meg a gólcsendet az új klubjában. 2008 február 25-én három mérkőzéses eltiltást kapott, miután szabálytalankodott  Leon Osmannal szemben az Everton elleni mérkőzésen. A 90. percben a piros lap a belépője után.

Martin Petrov ebben a szezonban 5 találatot jegyzett, és a Manchester City a 9. pozícióban zárta a Premier League idényt. 2010-ig maradt a Citynél, majd megfordult a Bolton és az Espanyol együttesében is. 2013-ban tért vissza hazájába, és a CSZKA Szofijában vezetett le.

Ha kíváncsi mi történt a tegnapi napon, kattintson ide!

kép: goal

Nagy Gábor