Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Gulácsiék kikaptak a Sevillától – videóval

Gulácsi Péter csapata a Red Bull Leipzig tovább folytatta a felkészülését és ezúttal Londonban az Arsenal otthonában léptek pályára a lipcseiek az Emirates-kupán, ahol az első fordulóban a spanyol Sevilla volt az ellenfél.

1138950_imgw968

Gulácsi Péterrel a kapuban kezdte mega lipcsei együttes a Londonban zajló Emirates-kupát, amely négy csapat részvételével zajlott. A Sevilla és RB Leipzig mellett a házigazda Arsenal és a portugál Benfica szerepel még a tornán. Gulácsiék eddig két mérkőzést játszottak a felkészülés során és mindkettőt megnyerték előbb a Meuselwitz együttesét ütötték 6-0-ra majd a a török Konyaspor ellen arattak egygólos győzelmet a lipcseiek. A spanyol Sevilla felkészülése eddig felemásra sikeredett ugyanis két japán gárda ellen játszottak szintén két felkészülési mérkőzést és a C-Osaka gárdáját ugyan legyőzték 3-1-re, de kikaptak a Kashima együttesétől 2-0-ra.

Az Emirates-kupa első fordulója már kora délután megkezdődött, a találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott és 1-1 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel csupán a statisztikához. Azonban az első játékrészben a Sevilla szerzett vezetést miután Ben Yedder értékesített egy büntető, Gulácsi Péter azonban nem tudta hárítani a megítélt büntetőt. A második játékrészben mindkét több lövéssel próbálkozott, de a lipcsei együttesnek nem jött össze az egyenlítés a Sevilla pedig újabb gólt nem tudott szerezni, ezzel pedig az Emirates-kupát a Sevilla egygólos sikere nyitotta meg. Gulácsi Péter végigjátszotta a mérkőzést. A torna másik mérkőzésén az Arsenal a Benfica gárdáját fogadja 17:20-kor.

RB Leipzig – Sevilla 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Ben Yedder (35., büntetőből)
Sárga: Keita (66.), Poulsen (79.), Orban (90.) ill. Lasso Borja (64.), Corchia (86.)
Kiállítás: 

Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Upamecano, Orban, Klostermann (Ludewig) – Forsberg, Ilsanker, Keita, Sabitzer – Augustin, Poulsen. Vezetőedző: Hasenhuttl

Sevilla: Rico – Corchia, Carrico, Lenglet, Escudero – Pizarro – Montoya (Krohn-Dehli 70.), Banega, Lasso Borja, Nolito (Ganso 46.)- Ben Yedder (Correa 46.). Vezetőedző: Berizzo

https://www.youtube.com/watch?v=YcgmsXhaEgg

Képek: Sevilla fb oldala