Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida duplája három pontot ért a DAC-nak a Trencsén otthonában

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a Trencsén otthonába látogatott. Marco Rossi első idegenbeli mérkőzésén is debütált a csallóközi együttes kispadján. 

20430037_1902314759991114_5004901032169523668_n

AS Trencsén – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Janga (60.) ill. Vida (25., 76.)
Sárga lap: Paur (57.) ill. Pambou (56.), Davis (57.)

Trencsén: Chovan – Sulek, Klesčik, Skovajsa, Julien (Klooster 33.) – Ubbink (Catakovic 79.), El Mahdioui, Paur – Beridze (Mance 62.), Gong – Janga. Vezetőedző: Sevela

FC DAC: Macej – Davis (Koštrna 69.), Huk, Šatka, Živković – Pambou, Ljubicić, Ľupták – Vida, Šafranko (Divkovič 74,), Pačinda ( Čmelík  62.).  Vezetőedző: Rossi

A bajnokság nyitókörében mindkét együttes megszerezte a három pontot, a Trencsén idegenben míg a DAC hazai pályán győzött. A találkozó első negyedórájában a hazai együttes volt az aktívabb  és az első lehetőség is hazaiak előtt adódott a a 8. percben miután a hazai jobbszélsó, Beridze lapos lövése kerülte el a hálót. Két perccel később Ubbink próbálkozott jó 20 méterről, szintén laposan, ezúttal pontosabban is mint csapattársa, de Macej a helyén volt. Ez volt a mérkőzés első kaput eltaláló lövése. A 18. percben ismét a Trencsén veszélyeztetett, egy jobboldali beadás után Janga ugrott a legmagsabbra, pár méterről jól is találta el a labdát, azonban egy védőről szögletre pattant. A 25. percben egy szép egyérintőzés után Pačinda gurított a berobbanó Vida elé, aki higgadtan, laposan Chovan bal alsó sarkába célzott. A 41. percben Simon parádésan ugratta ki Ljubičićet, aki egyedül törhetett kapura, ám a kifutó Chovant bombázta telibe. Ezzel pedig egygólos dunaszerdahelyi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően megélénkült a játék és a hazaiak előtt az 51. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott, Gong  léc alá tartó löketét Macej tornázta szögletre. A 60. percben a Trencsén gólra váltotta fölényét és Gong sokadik beadását Janga fejelte Macej hálójába. A 75. percben ismét a DAC-nál volt az előny miután Vida volt szemfüles és remek ütemben csapott le a játékszerre majd átemelte Chovan-t. A mérkőzés hajrájában a DAC közel állt ahhoz, hogy végleg eldöntse a mérkőzést azonban Divkovič óriási ziccert puskázott el. Három perccel a vége előtt a hazaiak végezhettek el remek helyről szabadrúgást azonban Macej ezúttal is a helyén volt és hárított. Győzelmével a DAC továbbra is hibátlan.

O.G.