Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves góllal debütált, a PSG nyerte a Szuperkupát! – videóval

A Francia Szuperkupával vette kezdetét Franciaországban az új idény. A bajnok AS Monaco együttese a kupagyőztes PSG együttesével nézett farkasszemet a fináléban. A döntőt ezúttal Marokkóban rendezték meg. 

15013599411266

AS Monaco – PSG 1-2 (1-0)
Helyszín: Stade de Tanger (Tanger) Vezette: El Jaafari (marokkói)
Gólszerzők: Sidibe (30.) ill. Alves (51.), Rabiot (63.)
Sárga lapok: Sidibe (50.), Glik (53.), Fabinho (82.) ill. Verratti (82.)
Kiállítás:

Monaco: Subasic – Kongolo (Rony Lopes 66.), Jemerson, Glik, Toure – Lemar, Fabinho, Tielemans, Sidibe (Saint-Maximin 78.) – Mbappe (Carrillo 71.), Falcao. Vezetőedző: Jardim

PSG: Areola – Meunier, Marquinhos, Silva, Kurzawa – Motta (Matuidi 71.)- Verratti (Nkunku 90.), Rabiot – Alves, Cavani, Pastore (Guedes 86.). Vezetőedző: Emery

Franciaországban is kezdetét vette az új idény méghozzá Marokkóban a Szuperkupa döntőjével, ahol a bajnok Monaco és kupagyőztes PSG feszült egymásnak. A hercegségbeli együttes a jelenleg is zajló átigazolási piacon komoly főszereplők hiszen Jardim egyetüttesének három kulcsmebere is továbbállt, méghozzá a Premier League-be. A távozók között megtalálható Bernardo Silva és Benjamin Mendy akik a Manchester City-hez igazoltak valamint Tiemoué Bakayoko aki a PL előző szezonjának bajnokához a Chelsea együtteséhez igazolt. A párizsiaknál az eddigi átigazolási szezonban nem volt nagy mozgás, a legnagyobb fogásnak a Juventus együttesétől érkező Dani Alves tűnik.

15013607683690

A találkozó első komoly lehetősége a párizsiak előtt adódott, azonban Dani Alves próbálkozását Subasic hárította, majd ezt követően Cavani kipattanóját is hárította a horvát portás. Az első negyedóra végén Cavani lövését blokkolták a Monaco védői. A folytatásban is a párizsi együttes volt az aktívabb de komoly ziccerig nem jutottak. A találkozó 30. percében egy zseniális góllal a Monaco szerezte meg a vezetést szinte a semmiből. A 35. percben az átigazolási szezon egyik klucsfigurája Kylian Mbappe is megvillant, de lövését blokkolták a védők. Az első játékrészben újabb találat nem esett, így pedig a hercegségbeli előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. Fordulást követően a PSG egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt és az 51. percben Dani Alves egy zseniális góllal debütált tétmérkőzzésen a PSG együttesében. A brazil jó 28 méterről akasztotta Subasic kapujába a szabadrúgást. A Monaco új szerzeménye Tielemans is megvillant az 57. percben, de a kapu jobb oldala mellé lőtte a játékszert. Öt perccel később ismét távoli lövéssel próbálkozott Dani Alves, de Subasic a helyén volt és hárított. A 63. percben Dani Alves remekül szolgálta ki társát nevezetesen Rabiot-ot akit kihagyhatatlan helyzetbe hozott a brazil és ezzel megszerezték a vezetést a párizsiak. A mérkőzésén végén Falcao kiegyenlíthetett volna, lövése azonban elszállt a kapu bal oldala mellett. A PSG ezzel zsinórban ötödször nyerte meg a Francia Szuperkupát, összeségében pedig hetedik alkalommal.

https://www.youtube.com/watch?v=kOc-hGIZHpk

A nap legfrisebb átigazolási híreit egy csokorba gyűjtve itt olvashatják (KATT)

Képek: PSG hivatalos oldala

O.G.