Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Nehéz, de nem lehetetlen a Videoton dolga – előzetes

Nagy bravúrra készül a sérülésektől sújtott Vidi az Európa-liga harmadik selejtezőkörében a Bordeaux ellen.

90853

Kovács István, Fejes András, Varga József, Géresi Krisztián, Pátkai Máté és Vinícius Paulo. Csak azok nevei, akik maródiak a fehérváriaknál, Anel Hadzic pedig eltiltás miatt nem léphet pályára csütörtök este a Videoton – Bordeaux összecsapáson. Ugyan kedvező helyzetből várja a visszavágót a magyar együttes, de nem lesz egyszerű dolga. Marko Nikolic és Stopira is azt emelte ki, csak higgadtan futballozva lehet kiharcolni a továbbjutást. „Nagy öröm számunkra, hogy már napokkal ezelőtt elkelt minden jegy a mérkőzésre, mert fontos, hogy a csapat érezze a szurkolók támogatását – fogalmazott a fehérváriak szakvezetője, Marko Nikolic. – Erős gárda az ellenfelünk, de fontos gólt szereztünk Bordeaux-ban, amivel nyílt maradt a továbbjutás kérdése. Tapasztalatom szerint egy ilyen párharcban a visszavágó mindig könnyebb, mert a felek már ismerik egymást. Ennek megfelelően finomítottunk néhány dolgon.” Türelem. Ezt emelte ki a szerb szakember a mérkőzés kapcsán. „Okosnak és türelmesnek kell lennünk. Senkit sem vihet el a szenvedély és a szív. A franciák nagyon jól mennek át védekezésből támadásba, de erre is felkészültünk az első meccs alapján. Érezzük a felelősséget magunkon amiatt, hogy mi vagyunk az egyetlen magyar csapat a nemzetközi porondon. Az utcán járva nemcsak a Videoton szurkolóitól, hanem minden futballkedvelőtől érzem a támogatást.”

Öt éve járt utoljára magyar együttes az Európa-liga csoportkörében, jelesül épp a Videoton. Stopira visszavágyik a nemzetközi porondra, de csak megfelelő hozzáállással van erre esély. „Tudjuk, hogy ehhez a Bordeaux-t le kell győznünk, és utána még egy kört mennünk, de megfelelő hozzáállással ez megtörténhet. Fel fogjuk venni a harcot minden egyes magyar futballszerető emberért. Ez lesz az egyik legfontosabb mérkőzésem ebben a mezben. A szurkolók segítségével kivívhatjuk a továbbjutást.”

Ami a franciákat illeti, hiányzójuk nem lesz, viszont nagyon oda kell figyelni Younousse Sankharéra és Malcomra is, akik a legtöbb gondot okozták egy hete. „Jobb lett volna, ha kétgólos előnnyel érkeztünk volna, de a 2-1-es eredmény sem rossz a folytatás előtt. Azt kaptuk az első meccstől, amire számítottunk. A Videoton FC egy jól szervezett, éles csapat, az első lépést megtettük a továbbjutás irányába, most jön a második, azért jöttünk, hogy megnyerjük a visszavágót is. Ellenfelünk jól szervezett, tapasztalt, fegyelmezett csapat, technikás játékosokkal. Hozzá vannak szokva az ilyen jellegű éles meccsekhez, de vannak gyenge pontjaik, ezeket kell nekünk kihasználnunk – várja optimistán a találkozót a Bordeaux trénere, Jocelyn Gourvennec. – A legnehezebb feladat mindig az, hogy kialakítsunk helyzeteket – viszont múlt héten nem voltunk elég pontosak. Erre fektettünk nagy hangsúlyt a felkészülés során, hogy precízebbek legyünk a Pancho Arénában, mint hazai pályán. Tudjuk, hogy lesznek hiányzói a hazaiaknak, de Marko Nikolics jó edző, biztos megtalálja a megoldást a pótlásukra, így nem hiszem, hogy nekünk ezzel kéne foglalkoznunk. A meleg az mindenkinek meleg, a Vidinek is, nekünk is, mi nem foglalkozunk a körülményekkel, tovább szeretnénk jutni. Jó támadóink vannak, azt szeretném, ha az első perctől kezdve éreztetnénk a hazaiakkal, hogy fenyegetést jelentünk a számukra.”

Legutóbb 2001-ben találkozott magyar csapattal a Bordeaux, és nem sokon múlott, hogy a Debrecen jusson tovább az UEFA-kupában, viszont ami nem sikerült akkor, azt megtette 2010-ben a Győri ETO, jelesül, egy nála jobbnak vélt Montpellier-t búcsúztatott a Bl-selejtezőben.

Az biztos, hogy telt ház, 3200 néző láthatja az összecsapást, merthogy minden jegy elkelt a Pancho Arénába.

Videoton – FC Girondins Bordeaux – tv.: M4 Sport
Pancho Aréna, 19.00, vezeti: Christian Dingert (német)