Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végre bejelentette Neymar érkezését a PSG – HIVATALOS

Nemsokkal ezelőtt írtunk arról, hogy Neymar jogi képviselői kifizették a játékos kivásárlási árát a Barcelonának, amivel megszűnt a szerződése a katalánokkal. A PSG sem várt sokáig, még ma bejelentette az a világ legdrágább igazolását. 

pa2mrtrmwtjammin0rq1

Forrás: PSG hivatalos oldala

A Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette a brazil támadó, Neymar érkezését. A játékos már alá is írta jogi képviselői jelenlétében öt éves szerződését, így 2022-ig kötelezi el magát a párizsi klub mellett.

A játékos most először nyilatkozott az átigazolása ügyében a PSG honlapjának, amiben az ilyenkor szokásos sablon szöveggel vallotta be, hogy nagyon örül, hogy a párizsi klub játékosa lehet:

“Elképesztően boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a PSG-hez.” – mondta Neymar a szerződés aláírása után. “Ez a klub mindig is az egyik legversenyképesebb és legcéltudatosabb volt a világon. A legnagyobb kihívás az lesz számomra, és ezért is csatlakoztam a csapathoz, hogy segítsek az új csapattársaimnak megnyerni azokat a trófeákat, amit a szurkolóink mindig is akartak. Az erre való törekvés volt a legnagyobb ok, amiért ide jöttem. Négy szezont játszottam eddig Európában, és érzem, képes vagyok teljesíteni ezt a kihívást. Mától az a célom, hogy segítsem az új csapattársaimat, és boldoggá tegyem a több millió rajongót szerte a világban.”

Neymar 2013-ban érkezett a brazil Santos csapatától a Barcelonába, igen kétes körülmények között. Az eltelt 4 év alatt elért mindent klub szinten, amit csak lehetséges, ám az egyéni díjak elmaradtak. Ez lehetett az egyik ok, amiért a PSG-be szerződött.

A Barcelonában töltött idő alatt minden sorozatot figyelembe véve 186 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken összesen 105 gólt és 80 gólpasszt jegyzett.

Neymar ezzel átvette Paul Pogbától a “világ legdrágább igazolása” címet. A franciát tavaly nyáron vette meg a Manchester United a Juventustól 105 millió euróért.