Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: döntetlennel hangolódott az új idényre a Napoli – videóval

Az olasz élvonalbeli Napoli csapata az angol bajnokságban érdekelt Bournemouth ellen folytatta nyári felkészülését az új szezonra tegnap este. A nápolyi klub erős összeállítással kezdett, de a felkészülés során eddig igencsak jól teljesítő PL-csapat ellen végül csak az iksz jött össze!

IMG_20170807_035641Mertens (balra) góljával a 30. perctől vezetett a Napoli, de a fordulást követően a Bournemouth még vezetett is, végül iksz lett (forrás:  twitter.com/sscnapoli)

Hamarosan elrajtol Európa összes topligája, ennek apropóján pedig felkészülési mérkőzést játszott egymással a Serie A egyik legerősebb klubja, valamint a Premier League-ben a legjobb 10-ben (9. helyen) végzett Bournemouth.

A papírformának megfelelően a legjobbjait is a kezdőben felvonultató Napoli szerezte meg a vezetést félóra elteltével a belga gólvágó, Mertens révén! A fordulásig nem esett több találat, de utána Afobe révén egalizált a Bournemouth. De itt nem állt meg az angol együttes, amely a 76. percben már Francis találatával fordított is a Napoli tegnap esti ellenfele! Végül Zielinski mentette meg a nápolyi klubot, és döntetlennel zárult a találkozó.

A Bournemouth elég jó formában van, a felkészülés során csak egyszer kapott ki, többi meccsét pedig megnyerte, és a legutóbbi bajnoki szezon végét is jól megnyomta. Az angol élvonalbeli klub számára már a hétvégén indul a bajnoki szezon a West Bromwich Albion otthonában, míg a Napoli a Serie A rajt előtt az Espanyol ellen játszik a felkészülés jegyében, majd a Nice ellen selejtezik a BL-főtáblára jutásért.

Felkészülési mérkőzés
Bournemouth – Napoli • 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Afobe (52.), Francis (76.), ill. Mertens (30.), Zielinski (84.)

Nagy Dávid