Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: Továbbra is élen a Szpari, zöld-fehér siker a Balaton partján

Nem bírt ellenfelével az MTK Budapest, amely így kénytelen volt átadni helyét a harmadszor is győztes Nyíregyházának, miközben Siófokon az élvonalba igyekvő Győr nyert.

gyirmót-szpari

A kép csalóka, a kékmezes vendégek nőttek a Gyirmót fölé ezen az estén. – fotó: gyirmotfc.hu

Kora este játszották verőfényes napsütésben a Siófok – ETO FC Győr összecsapást, amelynek érdekessége volt, hogy a hazaiaknál Balajcza Szabolcs, míg a vendégeknél Kabát Péter és Zamostny Balázs lépett pályára. Ők hárman korábban Újpesten együtt harcoltak a lila-fehérek sikereiért, míg most ellenfélként találkoztak. Igaz, Kabát ezúttal csak csereként lépett pályára. Az első félóra kiegyenlített játékát követően egy fokozattal feljebb kapcsolt a kisalföldi együttes, s Nagy Ádám révén megszerezte a vezetést, majd a második félidőben a szintén csereként érkező Zamostny mattolta Balajczát, a három pontot pedig haza vitte az ETO.

A forduló előtt két hibátlan együttes is akadt a mezőnyben: A Nyíregyháza nem szakította meg sorozatát, így pontelőnnyel áll az élen a szabolcsi társaság, amely az első félóra végén gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, majd a gyirmóti Szőcs kiállítása után még egyet berámolt, magabiztos győzelmet aratva így. Az MTK Budapest ellenben a Viharsarokban hagyott két pontot, köszönhetően a Békéscsaba masszív játékának. A lilák a meccs elején, majd Katona Máté kiállítása után a hajrában is ellenfele fölé nőtt, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, a látottak alapján megérdemelt pontosztozkodás született. És mivel a Kisvárda hozta soros bajnokiját, megelőzte a fővárosiakat.

Ami a kiesőhelyen álló csapatokat illeti, a sereghajtó Zalaegerszeg ismét kikapott, ahogyan a Sopron is. A Dorog ellenben ikszelt az előtte álló Budaörssel. Nincs könnyű helyzetben a Soroksár sem, Lipcsei Péter együttese a Budafok ellen játszott döntetlent, ahogyan a Csákvár sem tudta begyűjteni a három pontot. Az említett együttesek három forduló után is nyeretlenül állnak.

Eredmények:
Siófok – ETO FC 0-2 (0-1)
G.: Nagy Á. (29.), Zamostny (80.)

Békéscsaba – MTK Budapest 0-0
Kiállítva: Katona M. (74., MTK Budapest, második sárga lappal)

Gyirmót FC Győr – Nyíregyháza 0-3 (0-2)
G.: Kelemen D. (26.), Pekár (28.), Rezes (68.)
Kiállítva: Szőcs (53., Gyirmót, második sárga lappal)

Csákvár – Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0)
G.: Tar (90+1.) ill.: Tóth M. (65.)

Vác – Szeged 2011 1-0 (0-0)
G.: Borvető (78.)

Budaörs – Dorog 2-2 (1-1)
G.: Sajbán Máté (44., 87.) ill.: Simon A. (45.), Faragó (48.)

Budafok – Soroksár 1-1 (1-0)
G.: Kovács D. (27.) ill.: Tamási Zs. (69.)

Szolnok – Kazincbarcika 0-0

Cegléd – Sopron 2-0 (1-0)
G.: Asztalos (12.), Damásdi (68.)
Kiállítva: Sifter T. (42., Sopron, második sárga lappal)

Kisvárda – ZTE 1-0 (1-0)
G.: Misic (39.)

A bajnokság állása:

NB II-tab

Gavalovits Sándor