Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: Parádés és drámai végjáték után bukott a Juve! – videóval

Egy héttel a Serie A, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017/2018-as szezonjának kezdete előtt Olaszországban megrendezték a honi Szuperkupát. A trófeáért a bajnoki címvédő Juventus, valamint a kupa döntőse, vagyis a Lazio szállt harcba. Kisebb meglepetésre magabiztosan vezetett a Lazio, majd a végén visszajött a Juve, de még villant egyet a római klub!

Juventus+v+SS+Lazio+Italian+Supercup+Vwh_L0ebYPnlImmobile alapozta meg a Lazio diadalát – az olasz támadó duplájával 2-0-ra is vezetett a római klub (forrás: zimbio.com)

Az Olasz Szuperkupa győzelméért folyó harc harmadik percében bevette volna a Juve a Lazio kapuját, ám Strakosha résen volt, így elmaradt a korai gól. Két perccel később Higuaín is próbált betalálni, de ő sem járt sikerrel, megintcsak a Lazio kapusáé lett a labda.

A következő fontosabb esemény a 31. percben jött el, amikor is a római klub Buffon megmozdulását követően tizenegyest kapott! A labda mögé az olasz Immobile állt, s a 32. minutumban sikerrel abszolválta a büntetőt, így előnybe került a Lazio (0-1)!

Immobile gólja után felbátorodtak a római klub tagjai, ám Lucas Leiva 35. percben kapura küldött lövése nem landolt a léc alatt, Buffon menteni tudott. Lényegében ezzel zárult is az első játékrész melyet követően a Lazio tagjai örülhettek. A labda hiába volt többet a Juvénál, és hiába kezdte jobban a meccset a torinói gárda, Allegri legénysége hátránnyal vonulhatott a pihenőre.

A folytatás után tíz perc sem telt el, és újból villant Immobile, már kettővel ment a Lazio! Az olasz válogatott támadója fejese landolt Buffon kapujában Parolo beadása után (0-2)!

Ezek után nem sokkal Allegri igyekezett frissíteni alakulatán, ugyanis Benatia helyére De Sciglio érkezett, míg Cuadrado helyét a Bayerntől kölcsönben megszerzett Douglas Costa vette át. A 65. percben Pjanic szabadrúgása zúghatott volna be a Lazio kapujába, ám a labda kevéssel fölé ment, így nem lett meg a szépítés. De nemhogy a szépítés nem jött össze a Juve részéről, majdnem gólt is kapott újfent a torinói csapat, de Luis Alberto lövését fogta Buffon.

Talán túl későn, de az egyenlítés lehetőségéhez még esetleg időben jött Dybala parádés szabadrúgása, mely után Strakosha kapujába a 27 méterről előtt labda akadt be, szépítettek a Zebrák a 86. percben (1-2)!

Juventus+v+SS+Lazio+Italian+Supercup+UQojfVqiqEulHiába duplázott a hajrában Dybala (balra), a Juve csak pár percig állt döntetlenre a Lazio ellen, végül a római klub tagjai örülhettek (forrás: zimbio.com)

Bizony Dybala egyenlítő gólja jókor jött még, és ez löketet is adott a Juvénak, bár inkább lerántás volt az, amit Marusic összehozott, a torinói csapat pedig tizenegyest kapott. A 90. percben megítélt büntetőt egy perccel később szintén a fiatal argentin lőtte be, így Dybala duplájával állt hosszabbításra a meccs, a ráadás pedig 4 perc volt (2-2)!

Elképesztő! Micsoda végjáték! Hiába bizakodott és akart a Juve nyerni, a Laziót is a győzni akarás hajtotta, s a 94. percben Murgia el is döntötte a találkozót (2-3)!

Fordulatos, izgalmas meccsen, főleg a kiélezett játéknak köszönhetően parádés találkozón hódította el az Olasz Szuperkupát a legutóbbi 2009-es sikere után ismét a Lazio! Ezzel együtt a római klub a Juve elleni rossz szériáját is megtörte, a bajnoki címvédő pedig vereséggel kezdte a szezont. A Lazio története 4. Olasz Szuperkupa diadalát aratta!

Olasz Szuperkupa
Juventus – Lazio • 2-3 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: Dybala (86.; 90+1. – büntetőből), ill. Immobile (32. – büntetőből, 54.), Murgia (90+4.)
Sárga lapok: Buffon (31.), ill. Lucas Leiva (41.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon – Barzagli, Benatia (De Sciglio, 56.), Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic – Cuadrado (Douglas Costa, 57.), Dybala, Mandzukic (Bernardeschi, 72.) – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Lazio: Strakosha – Wallace, de Vrij, Radu – Basta (Marusic, 64.), Parolo, Lucas Leiva (Murgia, 80.), Alberto, Lulic (Lukaku, 75.) – Milinkovic-Savic, Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

https://youtu.be/F58nNWzdff8

Nagy Dávid