Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezésközeli állapot az Üllői úton

Egyre inkább közelednek egymáshoz az álláspontok a Szurkolók Személyiség Jogok Nélkül csoport és a Ferencváros vezetése között. A napokban már a beléptetést is tesztelik. Ugyanakkor még mindig akadnak olyan kérdések, amelyek tisztázásra várnak.

ferenc6

Lesz-e a közeljövőben hasonló hangulat, mint az egykori Albert-stadionban? – fotó: Ultra – Tribune – WordPress.com

Újra katlan lesz az aréna?

Nagy kérdés, mikorra születik meg a megegyezés az SzSzJN és a Ferencváros vezetősége között, de komoly esély van rá, hogy a közeljövőben visszatérnek az ultrák a kapu mögé. Sarkalatos kérdés, hogy miképpen oldják meg a szkenneres vagy anélküli beléptetést a klubnál, hiszen éppen ez az egyik oka, hogy szezonok óta bojkottálják a zöld-fehérek meccseit az ultrák. Hamberger Ádám a Green Monster és a csoportosulás vezetője elmondta, bár közeledtek az álláspontok, vannak dolgok, amik tisztázásra szorulnak. „A sarkalatos pontokban valóban közelítenek az álláspontok, de azért még egy-két dolgot tisztázni kell a megegyezéshez – nyilatkozta Hamberger a Borsnak. – Az biztos, hogy nem listázzák majd az embereket. De erről nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen a szkennerkérdés az egyik legkritikusabb pont. Nekünk az a célunk, hogy csak azoknak kelljen, akik szeretnének, a klub álláspontja pedig az, hogy minél többen. Ami pozitív, hogy ebben a kérdésben is közelednek egymáshoz a felek. Az eddigi elveinket nem fogjuk feladni, vagyis biztosan nem szkennel majd mindenki, de kompromisszumra készek vagyunk. Úgy gondolom, a hamarosan sorra kerülő egyeztetés már az egyik utolsó lehet.”

kapo53

A hírek szerint ugyanis a klub tesztelte a vénaszkenner ellátott beléptetőkapukat, miként lehet egyszerre megoldani a szkenneres, és a szkenner nélküli beléptetést. Egyetlen probléma a szakmai kérdésekbe való beleszólást említette negatívumként Hamberger. Szerinte a klubnál rosszul értelmezik a véleménynyilvánítást. Ők semmilyen szakmai dologba nem akarnak belemenni, de a véleményüket vállalják. „A Fradi vezetése előszeretettel hangoztatta, hogy mi az átigazolásba és az edzőkérdésbe is beleszólnánk. De szó sincs ilyesmiről. Ahogy azt sem kívánjuk megszabni, ki vezesse a Ferencvárost. Véleményünk persze mindig volt, illetve lesz is, aminek hangot is adunk.”

kubatov1_0

Nagy kérdés, lesz-e változás a Green Monster élén, merthogy a hírek szerint Hamberger pozíciója megingott a legnagyobb szurkolói csoport élén. „Ebben az egy dologban vagyok jelenleg biztos, ha visszamegyünk a lelátóra, én irányítom majd a szurkolást. Engem a drukkerek választottak maguk közül, ebbe sem internetes szavazás, sem a klub vezetősége nem szólhat bele.”

Nyugati példák után

ftc600 másolata

Nemcsak a háttérben, de a csapat körül is történtek változások, az egyik ilyen, hogy új buszt kapott az együttes. Sajtótájékoztató után ünnepélyes keretek között leplezték le a zöld-fehérek járgányát, ami immár sajátja a klubnak. „A Fradinak is mindig az élen kell lenni, láthatjuk, micsoda indulatok vannak a lelátón, az öltözőben és a vezetőségben, amikor csak hatodik helyen áll a tabellán az együttesbeszélt a buszról Kubatov Gábor.Mondhatjuk, hogy a legszebb busszal fogunk járni.”

A MAN kamion és Busz Kereskedelmi Kft. részéről Martin Strier ügyvezető igazgatója kiemelte, a cél az volt, hogy a busz ugyanúgy első osztályú legyen, mint a klub. Hozzátette nem a Ferencváros az első, amely a cég buszaival utazik: A Dortmund, a Bayern, a Mönchengladbach és a Wolfsburg mellett a PSG valamint a svájci Basel is a MAN-járműveket használja.

Testspiel_gegen_FC_Bayern_München_03

000_nh7fl-1518009 másolata

FCB-Bus_2 másolata

Kiderült az is, hogy olyan technikai felszerelést is kapott a gépjármű, ami segíti a videós elemzést, akár már a mérkőzés után is.

A leleplezés után a labdarúgók egy körre ki is próbálták a háromtengelyes járművet.

Gavalovits Sándor