Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kidobták a Milan EL-keretéből a felesleget!

Az átigazolási piac komoly hatással a Bajnokok Ligája-, és Európa Liga selejtezőkben érdekelt klubokra. Az AC Milan kerete nagyjából már kialakult, jobbára most már csak a távozókról szólnak a hírek.

boracbanjaluka kucka.sosa.milan.2017.750x450

Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia. Ők azok a játékosok, akiket idén nyáron szerződtetett az AC Milan együttese. És többnyire ők azok, akikkel Vincenzo Montella vezetőedző ki szeretné harcolni a minél jobb szereplést Európában és Olaszországban. Természetesen az egyensúly érdekében távozókra is szükség van, akikkel már aligha számolnának a jövőben a milánói gárdánál.

A román Craiova elleni sima továbbjutást követően ma este a macedón Shkendija ellen érdekelt a Montella-legénység, az EL-selejtező utolsó körében. Tét a csoportkörbe jutás.

A továbbjutást a friss keret alapján már négy, szinte biztosan távozó játékos nélkül szeretné kivívni a Milan. A 2016-ban igazolt paraguayi védő, Gustavo Gómez máris tovább állhat: komoly érdeklődőnek tűnik a Kuckat megvásároló Trabzonspor. Szintén a védelemből, és szintén tavaly került Milánóba Gabriel Paletta: az argentin születésű, de korábbi olasz válogatott bekkért egyelőre a Fenerbahce érdeklődik. A 32 esztendős José Sosa nagy reményekkel érkezett egy éve, de állítólag ha akar, még ingyen is távozhat majd. M’Baye Niang már az előző idényt is kölcsönben töltötte az angol Watfordnál, míg új munkaadója jó eséllyel az orosz bajnok Szpartak Moszkva lehet.

Íme, a szinte lehető legerősebb Milan keret (egyedüli hiányzó a két sérült, vagyis Alessandro Romagnoli és Lucas BIglia):
Kapusok: G. Donnarumma, A. Donnarumma, Storari.
Védők: Abate, Antonelli, Bonucci, Conti, Gabbia, Musacchio, Rodriguez, Zapata
Középpályások: Bonaventura, Calhanoglu, Kessié, Locatelli, Montolivo
Támadók: Borini, Cutrone, Silva, Suso.

Balogh József