Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vukmir a BLASZ I-ben

Dragan Vukmir a nyár elején szerződött az NB III-as III. Kerület TVE gárdájához, s már tovább is állt. A 39 éves védő 299 NB I-es meccsel a lábában (melyeken 1 gólt szerzett) végül nem a harmadik, hanem a negyedik vonalban folytatja, ugyanis az Unione gárdájánál folytatja.

20030510-mtk-vukmirTempofradi.hu

Vukmir 2002-ben érkezett Magyarországra, mikor is a Ferencváros focicsapatát a FOTEX tulajdonolta. Garami József egyik első szerzeménye volt. A mendemondák szerint Garami mester a későbbi manchesteri világsztár Nemanja Vidics helyett favorizálta Vukmirt. Igaz erre már mindenki azt mondja, ez már történelem. Vukmir 2005 nyaráig volt a Fradi focistája, amikor is Debrecenbe szerződött. Később megfordult Kínában, fél évvel később pedig hazatért (hiszen most már írhatjuk vele kapcsolatban, hogy haza, hiszen magyar állampolgár) s a Budapest Honvéd focistája lett. Másfél év után elhagyta a piros-feketéket, s az MTK-hoz szerződött 2010 nyarán. Hét évig volt a kék-fehérek focistája, megjárta velük a másodosztályt is, s az idei búcsúnál már sejteni lehetett, hogy távoznia kell, mert hiába magyar állampolgár, még sem számít “futballmagyarnak”. Az NB II-ben pedig külföldi nem játszhat, így távoznia kellett. Meglepő volt, mikor július elején a III. Kerület a hivatalos oldalán jelentette be a szerb hátvéd szerződtetését, hiszen így ők is elestek volna a TAO támogatástól. Mostanra pedig eldőlt, hogy Vukmir mégsem a kerületieknél folytatja a pályafutását, hanem a BLASZ 1-ben szereplő Unione együttesénél.

Ennél a csapatnál több korábbi élvonalbeli játékos is játszik, köztük a Budapest Honvéd és a Ferencváros egykori középpályása, a jelenleg játékosmenedzserként tevékenykedő Szabó Tibor. A Tatabányában is megforduló korábbi futsal és strandfoci válogatott középpályás Weisz Tamás. Az Újpesten és Vácon az NB I-ben szereplő Lettrich Dániel. A szintén a lila-fehéreknél nevelkedő, majd a Budapest Honvédban is játszó támadó Freud Gábor. A korábbi kemény Budapest Honvéd védőjátékos Filó Tamás. Az egykori válogatott jobbhátvéd, aki Hollandiában évekig játszott Fehér Csaba. (Tavaly még Dubecz János, Babos Ádám, Szekeres Tamás is pályára lépett a csapatban.)

Endrődi Dávid