Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat a védő

Alaposan átalakult a nyáron a Debrecen játékoskerete, s még a változásoknak nincs vége. Amint a korábbi hetekben jeleztük távozhat a csapattól Völgyi Dániel, de továbbra is tartja magát a hír, hogy a kevés szerepet kapó Chuka sem marad a Loki labdarúgója.

Forrás: blikk.hu

Völgyi debreceni sikereit nem tudta Debrecenben is elérni. (Forrás: blikk.hu)

Völgyi Dániel Szegeden kezdte labdarúgó pályafutását, az élvonalban már a Vasasban mutatkozott be 2005 őszén. A piros – kékeknél egy évet maradt, majd a gyenge kiesést hozó évet (mely után az angyalföldiek helyett inkább a Fradit zárta ki az MLSZ elnöksége, így a Vasas továbbra is NB I-es maradhatott) Újpestre igazolt. A Vasasban lejátszott 11 élvonalbeli meccsét, 8 követte lila-fehérben. Majd 2007 őszén Győrbe az ETO-hoz szerződött. Nyolc évig tartozott a zöld-fehérek keretéhez, mely idő alatt egy fél évet volt Pakson kölcsönben (7 bajnoki), s 2015 tavaszán Pápán (9 bajnoki). Az ETO összeomlása után maradt Győrben, csak már a városi rivális Gyirmótnál. A gyirmótiakkal sikerült kiharcolnia az NB I-be jutást, de 4 NB I-es meccs után Debrecenbe igazolt. A Lokinál akkor engedték el Korhut Mihályt, s Völgyivel szerették volna az általa hagyott űrt pótolni. Kezdetben még játszott is, hiszen hétszer vetette be Pontes mester, de megsérült. Onnantól kezdve háttérbe szorult, balhátvédként Ferenczi János lett kihagyhatatlan. Várható volt, hogy nem marasztalják, s a haon.hu információi szerint a napokban szerződést is bonthatnak. Völgyi Dániel az NB I-ben összesen 185 meccsen 18 gólt szerzett.

A Lokitól távozó Dusan Brkovics még mindig nem talált magának csapatot, s a szerb hátvédet újabb légiósok követhetik. Ognjen Djelmic már január óta a tartalékokkal edz, hiszen nem számítanak rá, de a bosnyák focista eddig nem bontotta fel a szerződését. Chuka Ogbu is tavaly nyáron érkezett Debrecenbe, de egy év alatt összesen 5 meccsen játszott a Cívisvárosban, így nem meglepő, hogy őt sem marasztalják. De további távozók is lehetnek. Egy biztos, a jövő hét első négy napja nagyon izgalmasnak ígérkezik a Lokinál.

Endrődi Dávid