Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: továbbra is száz százalékos a Perugia, botlott a Palermo

Vb-selejtezők ide vagy oda, Olaszországban a Serie B-ben, azaz a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az elmúlt hétvégén is zajlottak a küzdelmek, s tegnap este zárult a 2. forduló. Ennek összegzője következik.

IMG_20170905_055746A Perugia ezúttal a Pescarát akadályozta meg a jó eredmény elérésében (forrás: twitter.com/Pescara Calcio)

Olaszországban ha a “legnagyobbak” nem is, de a másodosztályú klubok bajnoki fordulót játszottak a hétvégén, azaz a Serie B második fordulóját bonyolították le, ami a 2017/2018-as szezont illeti.

A Parma és a Carpi úgy maradtak száz százalékosak, hogy még gólt sem kaptak a két-két meccsükön, viszont ezeken a találkozókon mindkétszer csupán egyszer voltak eredményesek. A tabella élén viszont a Perugia áll, amely 6 begyűjtött pontja mellett 9 lőtt gólt, és csak 3 kapott találatot tud felmutatni! Ezzel együtt ráadásul ezúttal az éllovas az elmúlt szezonban Serie A-s Pescarát múlta felül 4-2 arányban! A Frosinone maradt még hibátlan, ráadásul csak egyszer kapitulált a csapat, míg négyszer volt eredményes.

IMG_20170905_055616Megvan az Empoli első sikere, így veretlen maradt a Serie A-ból kiesett klub (forrás: twitter.com/EmpoliCalcio)

Az elmúlt idényt még az élvonalban töltő Palermo az első körben győzött, viszont ezúttal a Brescia megálljt parancsolt a korábbi Serie A-klubnak, ugyanis gólnélküli ikszet játszottak egymás ellen a felek. Az Empoli is az élvonalban volt még az előző idényben, de a csapat tagjai fordítva hozták össze azt, amit a szicíliai klub játékosai. Az első körben egy 1-1-s döntetlent követően a második fordulóban a Barit verte 3-2-re az Empoli.

A forduló zárómeccse hozott még hat gólt, ahogy az első helyezett Perugia találkozója is, ám a Salernitana – Ternana összecsapás pontosztozkodással zárult.

Az első 8 helyezett között ott van az a három klub, amely legutóbb még a Serie A-ban szerepelt, és mindhárom alakulat még veretlen, de az jól látható, hogy nem feltétlenül ezek a klubok lesznek csak tényezők a bajnokságban, ám messze még a vége. Ha pedig már három – ennyi klub árválkodik még úgy a tabella végén, hogy pontot sem szerzett, azaz kikapott a két forduló során mindkétszer. Ezek a csapatok a Novara, a Spezia, valamint a Pro Vercelli. Azonban nem csak pontot, de még gólt sem tudtak eddig szerezni az említett gárdák!

A Serie B 2. fordulójának eredményei

IMG_20170905_044352

A bajnokság állása 2 fordulót követően

IMG_20170905_044436

A góllövőlista élmezőnye
1. • Han Kwang (Perugia) – 4 gól
2. • Pettinari (Pescara) – 3 gól

Nagy Dávid