Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólpassz-király lehet Mkhitaryan

A hétvégéi, Stoke City elleni mérkőzésen beérheti Thierry Henry-t és Cesc Fabregas-t.

3BBB6A66C6474ED3B6549D10D6BAED53

Henrikh Mkhitaryan a hétvégén gólpassz-király lehet. Eddig három találkozót játszottak le a Vörös Ördögök, és az örmény bebizonyította önzetlenségét. A nyitó fordulóban, a West Ham ellen Lukaku, illetve Martial kapott tőle pontos labdát, amit gólra is tudtak váltani. Következett a Swansea. Ezen a meccsen az örmény szintén Lukakut, illetve Pogbát szolgálta ki. A Leicester City ellen pedig Rashford ünnepelhetett, miután pontos labdát kapott csapattársától.

Három találkozó, öt gólpassz, az idény még el sem kezdődött igazán, de az örmény már Pazar formában van, és a hétvégén rekordot is dönthet. Ha a hétvégén, a Bet 365 Stadionban is helyzetbe hozza csapattársait, akkor már 4. mérkőzésén a 6. gólpasszánál fog járni, amivel bekerül egy impozáns társaságba.

Thierry Henry, és Cesc Fabregas tudott ilyen eredményes lenni a múltban. Az Ágyúsok kiválósága a 2004/2005-ös versenykiírásban. Az Everton ellen kettő, a Middlesbrough és a Blackburn ellen egy-egy, majd a Norwich ellen ismét kettő gólpasszt osztott ki. Fabregas a Chelsea színeiben nyitott két gólt érő passzal a Burnley ellen. Hasonlóan járt el, mint francia kollégája, mivel a Leicester és az Everton ellen csak 1-1 remek labdára futotta, majd a Swansea ellen ismét duplázni tudott.

kép: independent

Nagy Gábor