Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korát meghazudtoló teljesítmény a pofátlanul fiatal dortmunditól – Videóval

Gyakran látni manapság videó-összeállításokat arról, hogy bizonyos nagy csapatok akadémiáin már egészen fiatal korban milyen magas színvonalon kergetik a labdát a futballt kedvelő fiúk és lányok, de ez még közöttük is hihetetlen teljesítmény. Megvan a következő őstehetség, aki nem erről a bolygóról származik?

dortmund_u19

A dortmundi fiúk örülhetnek: zsinórban az 5. mérkőzést is megnyerték, nem is akárhogyan…

A Borussia Dortmund ifi-csapatának januári szerzeménye olyan szezonkezdettel rukkolt elő, ami még a legnagyobb sztároktól is elképzelhetetlen lenne, a mindössze 12 éves (!!!) kameruni Youssoufa Moukoko ugyanis első 5 meccsén 13 gólt szerzett az U17-es korosztályban. A srác nemcsak rendkívüli gólgyakoriságával, hihetetlen fizikumával és cselezőképességével hívja fel magára a figyelmet, játéka olyan érettséget mutat már most, amilyet más játékos pályája során soha nem ér el. Több játékredszerben is alkalmazható, a középcsatár, és mindkét szélső támadó posztot is bejátssza. Teljesítményének és góljainak további méltatására nincsenek szavak, beszéljen hát az alábbi összeállítás:

A másik oldalon viszont sokan kétkednek abban, hogy egy koránérő tini-zsenivel van dolgunk. Mint az már több ilyen tehetséges fiatal esetében kiderült, a fejlődő országokban az anyakönyvezést nem közvetlenül a születés után végzik el, hanem évekkel utána, így sokan meglátják a lehetőséget, és kevesebbnek mondják magukat, hogy a korosztályos csapatokból könnyebben kitűnhessenek. Mi az igazság? Valószínűleg sosem tudjuk meg…