Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Dembéle elkerülhette volna, hogy megsérüljön!”

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde is megszólalt a Getafe ellen súlyos sérülést szenvedő Ousmane Dembéle-vel kapcsolatosan!

(Kép: as.com)

Az Eibar ellen hétközi bajnokit megelőző sajtótájékoztatón Ernesto Valverde kitért a hónapokra kidőlő Ousmane Dembéle sérülésére is. “Természetesen nagyon nem jött jókor! Dembéle már a bemelegítésnél kellemetlenséget érzett. Egy fiatal játékosról beszélünk, akinek nem volt még különösebben komoly izomproblémája, éppen ezért sem tudta felismerni az erre utaló jeleket. Amikor egy játékos sarkazni próbál, az ilyen jellegű sérülés kiváltképp előjöhet. Egy tapasztaltabb játékos nem biztos, hogy megcsinálta volna ezt a mozdulatot!” – Így a Barca trénere, aki szerint Dembéle fiatalsága viszont éppen az előnyére válhat a felépülést figyelembe véve: “Nagyon fiatal még, éppen ezért minden rendben lehet vele a felépülését követően!”

“Azt ne kérdezzék tőlem, hogy Dembéle sérülésében szerepet játszhatott-e az is, hogy nem volt különösebben tartalmas előszezonja. Ami biztos, hogy ha nem próbálja meg ezt a mozdulatot, akkor szerintem elkerülhette volna az ilyen jellegű sérülést. De mindez sajnos megtörtént, nem szeretnék újabb és újabb köröket futni a témában. Nézzük inkább úgy, hogy Dembéle máris egy nappal közelebb került a visszatéréshez!” – Zárta mondandóját Valverde mester.

Mint ismert a Borussia Dortmund együttesétől szerződtetett francia válogatott játékos bal combjában ínszalag-szakadást diagnosztizáltak. A 20 esztendős szélsőt már meg is műtötték Finnországban. A katalán klub tájékoztatása szerint Dembélere 3-4 hónap kihagyás vár majd.

Dembéle ominózus mozdulata a sérülés előtt:

https://www.youtube.com/watch?v=IZ5Bo1E4LE0