Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botka testvére és a szurkolók esete

A Hungarian Fanatics hétvégén számolt be róla, hogy a Honvéd szurkolók egy csoportja összetűzésbe került Botka Endre bátyjával. Eddig a FociClub.hu úgy gondolta, hogy nem foglalkozik a témával, hiszen nem voltunk a közelben, de mostanra egyre több oldal is leközölte, sőt már George F. Hemingway a Honvéd tulajdonosa is megszólalt az ügyben.

147904_botka_endreBotka itt még kispesti mezben. (rangado.hu)

Botka Endre télen szerződött a Budapest Honvédtól a Ferencváros csapatához. Az aláírás után a kispesti szurkolók egyből ellenségesen kezdtek vele viselkedni, mezét felgyújtották. Mikor első meccsen egykori klubja ellen lépett pályára, egyből kifütyülték. Mondjuk ez azóta sem változott, hiszen mikor nála volt a labda, rendre füttykoncertet rendeztek az ultrák. Botka a hétvégi meccsen, előbb összehozott egy büntetőt a Honvédnak, majd eszméletlenül feküdt egy ütközés után, adott egy gólpasszt, végül második sárga lappal kiállították. Úgyhogy elég mozgalmas volt neki a 3-1-es Ferencváros győzelemmel záródó találkozó.

A történet felelevenítése érdekében először is közöljük, hogy mi is szerepelt a Hungarian Fanatics Facebook oldalán. A helyesírási hibákért mi kérünk elnézést, de javítás nélkül olvasható az eset.

“Botkát amikor kiállították, ment a b*** Botka. Erre a Botka bátya beszaladt a szektorba (Tribün) és megütötte a legvékonyabb gyereket. Ekkor kitört a balhé és úgy kellett kimenekíteni a szektorból.
Erre jöttek a szekusok is úgy jó 30-an és mindenkit elkezdtek ütni aki a környéken volt, nem számított ,hogy családi szektor … Gratulálunk nektek, remélem magatokra ismertek megint családos emberekre kezet emelni, erre van eszetek… Szerencsére még a gyerekeket nem vertétek meg, szégyen….

Ez ma Magyarországon a “””szekurity””” , inkább beállnak egy jelmezbe, minthogy szurkolnának szenvedélyesen a csapatuknak.”

Természetesen a szurkoló nem Botkát becézte Botka bátyának, hanem a focista bátyjáról volt szó.

A C-közép a Ferencváros szurkolóinak egyik blogja is foglalkozott az esettel, ahol az egyik szurkolói komment a következő volt. “Am előttem történt az eset és baromira nem ütöttek senkit a szekusok, a kispestiek ütötték egymást”

Botka Dávid, a válogatott jobbhátvédjének testvére (aki raliversenyző egyébként), a Bors című napilapnak mesélt az esetről.

„Öcsém ájultan esett össze a pályán, erre a drukkerek azt kiabálták, hogy dögöljön meg. Ezt nehezen viseltem. De őket nem is nevezném szurkolóknak, nem azzal foglalkoztak, hogy buzdítsák a csapatot, hanem azzal, hogy minél nagyobb fájdalma legyen Endrének”

George F. Hemingway pedig az nb1.hu-n vezetett blogjában írt a történtekről:

„Szurkolóink egy része szidni kezdte az FTC jelenlegi, a Honvéd volt játékosát. Természetesen a szidalmazás fölösleges és helytelen volt. Ezt nem hagyta annyiban a szidalmazott játékos egyik családtagja, és megtámadta az egyik szidalmazót. A biztonsági szolgálat átadta a rendőrségnek az elkövetőt, akinek a felelősségét vizsgálják”

Reméljük aki eddig nem tudott a történetről, vagy hiányos információval rendelkezett, mostanra teljesen okos lett a témával kapcsolatban.

Endrődi Dávid