Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi nélkül nem megy a Lipcsének – videóval

Ma este az RB Leipzig és a VfL Wolfsburg is kisebb csapattal nézett farkasszemet, azonban egyik csapat sem tudta kivívni a 3 pontot…

mvogo

Yvon Mvogo valószínűleg nagyon reméli, hogy nem a mai teljesítménye hagy majd nyomot a lipcsei szívekben (kicker.de)

Augsburg – RB Leipzig 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Michel Gregoritsch (4.) ill.

Gulácsi Péter csupán a padon kapott helyet az Augsburg elleni mérkőzésen, ami egyúttal azt is jelentette, hogy újonnan szerződtetett posztriválisa, a 23 esztendős svájci Yvon Mvogo bemutatkozhatott a lipcsei csapatban. A hazaiak igen erős iramban kezdték meg a mérkőzést: csupán 4 percre volt szükségük ahhoz, hogy Michael Gregoritsch révén vezetéshez jussanak. Ezután a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, mégsem sikerült feltörniük az augsburgi védelmet, sőt villámgyors kontráik miatt többször is veszélybe kerültek.

A második félidőre feljavult a favoritnak számító RB Leipzig játéka: kegyetlenül beszorították a hazaiakat a saját portájuk elé. Hiábavalóak voltak azonban az újabb és újabb rohamok, ugyanis ma este Manuel Baum igen szívós védelme átjátszhatatlannak bizonyult. Hiba volt tehát a magyar válogatott hálóőrét padra ültetni?

Wolfsburg – Werder Bremen 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Divock Origi (28.) ill. Fin Bartels (56.)

A Wolfsburg újonnan kinevezett vezetőedzője, a korábbi Mainz-tréner Martin Schmidt keze nyoma már a mai estén meglátszott a csapat játékán: az első félidőben egyértelműen egy csapat volt a pályán. A 73%-os labdabirtoklás mellé jutott 6 lövés is, melyből 3 kaput talált (brémai oldalon mindössze egyszer kínálták meg Koen Casteels-t). Az egyoldalú játék hosszú idő után ugyan, de meghozta az eredményét: a Liverpool-tól kölcsönvett Divock Origi talált a vendégek kapujába a 28. percben Ntep passzát követően.

A szünetet követően egy egészen új meccs kezdődött: a Werder Bremen két cseréjének köszönhetően jóval energikusabb volt a pályán, lerohanták ellenfelüket. Rövidesen sikerült is hibára késztetniük a hirtelen nagy nyomástól összezavarodott farkasfalvi védelmet, és Fin Bartels révén megszerezték az egyenlítő találatot. A mérkőzés innentől váltakozó szerencsével folytatódott: mindkét csapat igyekezett a 3 pontért, de az újabb gól nem jött, osztozkodás lett a mérkőzés vége.