Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Rashford és Martial parádéjával kiütéses United siker! – videóval

Az Angol Ligakupa harmadik fordulójában az élvonalbeli klubok is csatlakoztak a sorozathoz. A játéknapon hazai közönség előtt lépett pályára a Manchester United is a másodosztályú Burton ellen.

2739

Nem tétováztak a csapatok sokat és már az első perctől kezdve egymásnak estek, a rendkívül jó iramú mérkőzésen. Az első komoly lehetőségét az ötödik percben gólra is váltotta a United, miután Lingard passzából Rashford volt eredményes. A hazaiak komoly fölényben futballoztak az első percektől kezdve és Rashford a 17. percben egy parádés labdaátvételt követően zseniális gólt ragasztott a Burton kapujába. A gólt követően sem vett vissza az MU és továbbra is komoly nyomás alá helyezték másodosztályú ellenfelüket. A félidő hajrájában Matának valamint Martialnak is volt ziccere, a harmadik gólt végül Lingard szerezte a 36. percben Martial passzából.

Fordulást követően is a vörös ördögök akarata érvényesült hiába vezettek már három góllal is Mourinho fiai, nem vettek vissza a tempóból. Az 58. percben a mérkőzés egyik legszebb jelenetét produkálta a hazai együttes, Shaw passzát követően Martial remek mozdulattal vette át a labdát amit kapura is lőtt, de Ripley ezúttal is bravúrral védett. Rashford ezen az estén elképesztő formában volt, ezúttal nem góllövők hanem az előkészítők listájára is feliratkozott a  fiatal támadó miután Martial-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a francia pedig a jobb alsóba helyezett védhetetlenül. A hajrában Martial megszerezhette volna a vörös ördögök ötödik találatá is, lövése azonban elszállt a kapu előtt. A mérkőzés ráadásában a vendégeknek csak összejött a szépítő találat miután Mason lövése a felső lécen csattant a kipattanót pedig Dyer a kapuba bombázta ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt.

Manchester United – Burton 4-1 (3-0)
Helyszín: Old Trafford, Manchester,  Vezette: Scott
Gólszerzők: Rashford (5., 17.), Lingard (36.), Martial (61.) ill. Dyer (90.)
Sárga lapok: Akpan (42.), Warnock (71.)
Kiállítás: 

Manchester United: Romero (Pereira 78.) – Blind, Smalling, Lindelöf, Darmian – Carrick, Herrera – Martial, Mata (Shaw 46.), Lingard – Rashford (McTominay 64.). Vezetőedző: Mourinho

Burton: Ripley – Lund, Turner (Warnock 46.), Flanagan, Naylor, Dyer – Akpan (Akins 78.), Palmer, Allen (Murphy 46.) – Mason, Varney. Vezetőedző: Clough

https://www.youtube.com/watch?v=LfEG7-voy80

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor