Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét ülésezett a Fegyelmi Bizottság

Újabb ülésen tárgyalta a Fegyelmi Bizottság a hétvégén, és a kupában történteket. Ezúttal leginkább a pénzbüntetések kiszabása volt napirenden.

pmfcultras

A Pécs szurkolói miatt bűnhödik. – fotó: bama.hu

Az élvonalban öt csapat kapott kisebb nagyobb pénzbeli szankciót. A Mezőkövesd 50 ezer forintot fizet szurkolói viselkedése miatt. Az Újpestet visszaesőként büntette a FEB 100 ezer forintra szurkolói megbotránkoztató viselkedése, és más sportszervezet szidalmazása miatt. A Videoton sem járt jobban, a fehérváriak az ellenfél szidása miatt kaptak 100 ezer forintos csekket. A Honvéd a Fradi elleni rangadón történt rendezési szabályzat megsértése, a szurkolók által pirotechnikai eszközök használata, illetve az ellenfél két labdarúgójának nem éppen irodalmi kontextusban való emlegetése és lelátói rendbontás kapcsán kell 300 ezer forintot utalnia. A Diósgyőrt szintén 100 ezer forintra büntette a grémium, mert az ellenfelet és más sportszervezetet szidalmaztak a drukkerei.

Az NB II-es Nyíregyháza hasonló okokból kapott 300 ezer forintos bírságot, annyi kiegészítéssel, hogy a mérkőzését kétszer is félbe kellett szakítani pirotechnikai eszközök használata miatt. A Dorog 100 ezer forinttal kénytelen beszállni a „versenybe”, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint a rendezéssel kapcsolatos előírásokat is megsértették.

A Magyar Kupában leginkább az eltiltásokkal kellett foglalkoznia a testületnek. Ez alapján a következő ítéletek születtek:
Németh Péter (Ásotthalom) 1, Szilágyi Norbert (Hódmezővásárhely) 1, Pataki Zsolt (Hódmezővásárhely) 1, Mile Krisztián (Jászberény) 1, Bozsó László (Tiszafüred) 1, Vadász Tibor (Vasszécseny), mert amikor a labda számár nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Sallai György (Budakalász), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 3, Strommer Crispin (Budakalász), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Gergely Péter (Gyöngyös) 1, Ur László (Kaposvár) 1, Máté Gábor (Békéscsaba) 1, Causic Andrej (Szeged 2011), mert megütötte ellenfelét 3, Arena Ármin (Szekszárd) 1, Horváth Norman (Tállya), mert leköpte ellenfelét 4, Kiss Dávid (III.ker.) 1 soron következő Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ugyanakkor pénzbüntetést itt is kiosztott a fegyelmi testület. A Nagyhalász 50 ezer, a Pécs pedig 150 ezer forintos bírsággal lett „gazdagabb” különböző okokból. Major László (Hódmezővásárhely) három, Lipcsei Péter (Soroksár) egy MK-meccsre szóló eltiltást kapott. Tőkés László, a Gyirmót edzője szintén egy Magyar Kupa-meccsen nem ülhet a kispadra.

~GS~