Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így üldözte a Barcelona a Liverpool klasszisát

A német Der Spiegel szerezte meg és hozta a nyilvánosságra a Barcelona és a Liverpool üzenetváltásainak egy részét Philippe Coutinho ügyében. Az e-mailekből kiderül, a katalánok csakugyan mindent megtettek a liverpooli kedvenc megszerzése érdekében – sikerült is felbosszantaniuk ezzel az angolokat.

coutinho

(Fotó: Matt West)

Az bizonyára nem újdonság a futballrajongóknak, hogy a Barcelona nyáron gőzerővel próbálta megszerezni a Liverpool klasszisát a Neymarért kapott nem csekély mennyiségű költőpénzből, a ‘Pool viszont nem volt hajlandó megválni legértékesebb játékosától.

A most nyilvánosságra hozott üzenetváltásokból kiderül, a Barcelona három komoly ajánlatot is tett a brazilért, a legmagasabb ezek közül 90 millió euróról szólt, ami bónuszokal együtt 130 millióig is felment volna. Az is érthető, hogy Coutinho miért kardoskodott eladása mellett, a Barca ugyanis öt évre 115 millió eurót fizetett volna a támadónak, ami heti 150 ezer fontos gázsit jelentett volna. (Ez Coutinho jelenlegi angliai fizetésének duplája kb., amivel ugyebár ő a Vörösök legjobban fizetett labdarúgója.

A Liverpool ugyanakkor ennek ellenére is kötötte az ebet a karóhoz. Michael Edwards sportigazgató így fogalmazott egy e-mailben: “Szépen megkérem Önöket, hogy a továbbiakban ne zaklassák Coutinhót se privátban, se nyilvánosan. Semmilyen ajánlat nem fog változtatni az álláspontunkon.”

Coutinho bajnokin egyébként a múlt heti Burnley elleni összecsapáson tért vissza a ‘Pool együttesébe, valamint a Sevilla elleni BL-meccsen is pályán volt már.