Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso eldöntötte mihez kezd magával!

Idén nyáron visszavonult a futball történelmének egyik leghasznosabb szürkeeminenciása, Xabi Alonso. A többek között két-két Eb-t és Bl-t, illetve egy Vb-t nyert védekező középpályás hosszú játékos-pályafutását követően az edzősködés mellett tette le a voksát.

alonso

Több mint másfél évtizednyi profiskodást követően az idei nyáron már nem hosszabbított szerződést a Bayern München együttesével Xabi Alonso. A baszk középpályás idén novemberben már a 36. életévét is betölti, és saját elmondása szerint nem kívánja a nyugdíjasok unalmas életét élni. Alonso a saját Twitter oldalán számolt be arról, hogy mihez is kíván kezdeni magával a jövőben:

„Miután tizenhét évet eltöltöttem a pályán, úgy döntöttem, hogy a karrieremet edzőként folytatom tovább, amilyen gyorsan csak tudom.” – árulta el Xabi a nagyvilág számára.

A mindig, mindenhol a kedvencek közé tartozó középpályás a Real Sociedadból történt kitűnése után a Liverpoolnál (2004-2009) szerzett magának igazi hírnevet magának. A folyamatosan csak gyengülő Vörösöktől a Real Madrid (2009-2014) karjaiba menekült, hogy aztán 33 évesen a Bayern Münchenbe (2014-2017) menjen levezetni.

Az utóbbi időben több korábbi sztárjátékos is edzői tanulmányairól adhattunk hírt. Bíztató jövő?

AS Roma: Totti már hétfőn visszatér!

Liverpool: hamarosan klublegenda lehet a menedzser!

Balogh József