Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előkelő listára került Szoboszlai Dominik

A “The Guardian” című brit napilap 2014 óta minden évben lehozza az általuk a legtehetségesebbnek vélt 17 éven aluli játékosok listáját.

mlsz.hu

(forrás: mlsz.hu)

Idén a 2000-ben vagy ez után született játékosok között szemezgettek a szerkesztők (a teljes lista itt) és nagy örömünkre először magyar játékos is található a 60 nevet tartalmazó összeállításban, méghozzá Szoboszlai Dominik személyében.

A lap Bernd Storck szövetségi kapitány dícséretével indítja a játékos bemutatását, majd kiemelik Szoboszlai érdemeit az U17-es válogatott Eb-kvalifikációját illetően. Emelett megemlítik még, hogy a középpályás nagy erénye, hogy mind a csatárok mögött, mind visszavontabb szerepkörben is kiváló teljesítményre képes, szó szerint idézve:

“Már-már Toni Kroos-i képességekkel rendelkezik. Mindkét lábával remekül lő, kiváló a passzjátéka és az egyensúlyérzéke, a játékintelligenciája egyenese kimagasló”

– zárta elemzését a tekintélyes napilap.

Szoboszlai magyar színekben előbb csütürtökön Olaszország U21-es válogatottja ellen bizonyíthat, majd jövő kedden a törökök elleni Eb-selejtező következik.

(zp)