Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kerethirdetés a magyar-olasz U21-es válogatott mérkőzés előtt

A magyar U21-es válogatott barátságos mérkőzésen Olaszországot fogadja csütörtök este 20:00 órától a Szusza Ferenc Stadionban.

Italy U21 v Slovenia U21 - International Friendly

Luigi Di Biagio és segítője, Massimo Mutarelli – mindketten neves játékosok voltak (figc.it)

Magyarország az október 10-i, törökök elleni Eb-selejtező főpróbájaként fogadja Olaszország legjobbjait Újpesten (a találkozóra ingyenes a belépés, illetve az M4 Sport is élőben közvetíti az összecsapást). A két ország örökmérlege ebben a kategóriában: 14 mérkőzés, 8 olasz, illetve 2 magyar győzelem és 2 döntetlen.

Amelett, hogy természetesen honfitársaink sikeréért szorítunk, érdemes végigfutni az olaszok keretén, hiszen jó pár, a Serie A-ból ismert arc is Budapestre érkezett.

A hátsó alakzatból érdemes kiemelni Simone Scuffet kapust, aki kezdőként vágott neki a szezonnak az Udinesével, az utóbbi két mérkőzésen azonban a kispadra szorult. A védelemben a legismertebb név talán Davide Calabriáé, aki évek óta a Milan első keretének tagja, de Claud Adjapong és Giuseppe Pezzella is stabil kezdőnek számít csapatában.

A középpályán és a csatársorban szó szerint hemzsgnek az olasz foci szerelmesei számára ismerős nevek, közülük is kiemelkedik Federico Chiesa. A Fiorentina tehetségét aligha látjuk sokáig ebben a korosztályban, idő kérdése, hogy mikor válik a felnőtt válogatott stabil tagjává. Mellette ott van még Manuel Locatelli és Alessandro Murgia is, mindketten egyre nagyobb szerepet kapnak a Milan, illetve a Lazio együttesében, hogy mást ne mondjunk, utóbbi lőtte csapata győztes gólját a Juventus elleni Szuperkupa-mérkőzésen. A csatársorban a „húzó név” egyértelműen Patrick Cutrone, a Milan ifjú csatára idén már öt gólt szerzett tétmérkőzésen a piros-feketék színeiben, és ha fejlődése ilyen ütemben halad, sok örömöt fog mér szerezni a milánói szukolóknak.

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Bukrán Erik (DVTK), Megyeri Gábor (Nyíregyháza);
Védők: Lenzsér Bence (Paksi), Zachán Péter (Paksi), Kecskés Ákos (Termalica), Tóth Bence (Videoton), Szalai Attila (Mezőkövesd);
Középpályások: Hinora Kristóf (Nyíregyháza), Katona Máté (MTK), Szivacski Donát (Vasas), Vida Máté (Vasas), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering), Tóth Máté (Haladás), Zsótér Donát (Újpest), Szabó Bence (Videoton);
Támadók: Koszta Márk (Mezőkövesd), Korozmán Kevin (MTK), Bíró Bence (Guimares), Makrai Gábor (DVTK).

Az olasz válogatott kerete: 

Kapusok: Emil Audero (Venezia), Mattia Del Favero (Juventus), Simone Scuffet (Udinese);
Védők: Claud Adjapong (Sassuolo), Davide Calabria (Milan), Elio Capradossi (Bari), Lorenzo Dickmann (Novara), Gianluca Mancini (Atalanta), Giuseppe Pezzella (Udinese), Filippo Romagna (Cagliari), Marco Varnier (Cittadella);
Középpályások: Federico Chiesa (Fiorentina), Fabio Depaoli (Chievo), Manuel Locatelli (Milan), Rolando Mandragora (Crotone), Alessandro Murgia (Lazio), Matteo Pessina (Spezia;
Támadók: Patrick Cutrone (Milan), Andrea Favilli (Ascoli), Riccardo Orsolini (Atalanta), Vittorio Parigini (Benevento), Daniele Verde (Verona), Luca Vido (Atalanta).

(zp)