Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Ancelotti utódja – sajtóhír

Mint arról már korábban beszámoltunk, a német rekordbajnok kispadjáról a PSG elleni 3-0-s vereséget követően távoznia kellett a BL-specialista Carlo Ancelottinak múlt-csütörtökön. Helyét ideiglenesen a klublegenda Willy Sagnol vette át, ám könnyen elképzelhető, hogy már a napokban bejelentik a hosszútávú megoldást…

guardiola

Pep tegnap ismét Münchenben mondta meg a tutit (kép forrása: sport1.de)

A német futball ügyében általában igen jól értesült SportBild mai számában közölte, hogy megszületett a megállapodás a Bayern München vezetősége és a leendő vezetőedző között, már csupán sportszakmai szempontokról folyik az egyeztetés. Az új edző pedig nem más, mint a Borussia Dortmund éléről idén nyáron menesztett Thomas Tuchel.

A német sportújság beszámolt a tárgyalások előzményeiről is. Állítólag a vezetőség hosszú napokon keresztül vacillált az ex-dortmundi Tuchel, és a Hoffenheimet vezető 30 éves zseni Julian Nagelsmann között. Az előbbi Karl-Heinz Rummenigge, míg az utóbbi Uli Hoeneß támogatását élvezte inkább. Az általában igen makacs Hoeneß valószínűleg azért is engedhetett kollégájának, mert Nagelsmann-nak még 2021-ig élő kontraktusa van érvényben a Hoffenheimmel, amelyből elég nehéz lenne a szezon közben kivásárolni (a hétvégi Hertha elleni blama után pedig már ő sem szeretné Sagnolt a szezon végéig a csapatot gardírozni látni).

Másfelől tegnap tiszteletét tette az Oktoberfesten az ex-Bayern edző, Pep Guardiola is, aki volt-klubja vezetőit tanácsokkal látta el az új mester személyét illetően. Mivel Tuchel Guardiola egyik legnagyobb tanítványaként ismeretes, ezért ez a tény is az ő malmára hajtja a vizet, a spanyol is valószínűleg mellette “tette le voksát”.

A SportBild szerint tegnap este már maga Hoeneß kereste fel telefonon Tuchelt, akinek a közgazdász nagy meglepetésére egy azonnali “igen” volt a válasza, így megkezdődtek az egyezkedések a játékospolitikát, illetve az elvárásokat és a játékstílust illetően. Bejelentése a hétvégén várható.