Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: Ismét jött Harry Kane – videóval

Szenvedősre sikeredett Anglia utolsó selejtezője Litvániában, míg a skót-szlovák versenyfutás végén északi szomszédaink örülhettek.

skysports-harry-kane-michael-keane-england-lithuania-goal-celebrate_4123329

Már egy körrel a vége előtt biztosította Anglia a repülőjegyét Oroszországba, csak az volt a kérdés, veretlenül teszi-e? Ugyan Litvánia nem a legfélelmetesebb ellenfél, ám azért volt mitől tartania a szigetországiaknak a balti államtól, merthogy korábban mind a skótok, mind a szlovénok megizzadtak ellenük. Ehhez képest most az angolok sem brillíroztak, voltak ugyan ziccereik a „háromoroszlánosoknak”, ezek azonban rendre kimaradtak. Szerencsére jött a hajrában az idei év gólzsákja, Harry Kane, aki megmentette a szégyentől Angliát. A Tottenham támadója ezúttal büntetőből szerezte a győztes gólt, amivel egymás után negyedik idegenbeli vb-selejtezőjén szerzett gólt.

Litvánia – Anglia 0-1 (0-1)
Vilnius; Vezette: Grinfeld (izraeli)
Gólszerző:ill. Kane (27., 11-esből)
Sárga lapok: Slivka (54.) ill. –
Kiállítva:ill. –

Litvánia: Setkus – Girdvainis, Zulpa, Klimavicius – Andriuskevicius, Borovskij – Slivka (Chvedukas, 90+1.), Verbickas, Novikovas, Sernas (Matulevicius, 76.) – Cernych. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas

Anglia: Butland – Keane, Stones, Maguire – Trippier, Winks, Henderson, Cresswell – Alli (Lingard, 81.), Kane, Rashford (Sturridge, 72.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

FBL-WC-2018-QUALIFIER-SVK-MLT

A skótok azzal a tudattal léphettek pályára, ha legyőzik Szlovéniát, akkor független a szlovákok borítékolható sikerétől pótselejtezőt érő második helyen végeznek. S mindent meg is tettek ezért a kék-fehérek, előbb Griffiths góljával előnybe kerültek a skótok, míg Trnavában a szlovákok kerültek előnybe. Még ekkor is a szigetországiaknak állt a zászló, ám a szünet után egalizált, majd fordított Szlovénia, míg a szlovákok újabb két góllal terhelték meg Málta hálóját. Ezzel nagyon közel kerültek a „túlórát” jelentő helyhez. Ugyan a skótok a hajrában egalizáltak, viszont a győzelmet nem tudták megszerezni, annak ellenére sem, hogy Szlovénia emberhátrányban fejezte be az összecsapást.

Szlovénia – Skócia 2-2 (0-1)
G.: Bezjak (52., 72.) ill. Griffiths (32.), Snodgrass (88.)

Szlovákia – Málta 3-0 (1-0)
G.: Nemec (33., 62.), Duda (69.)

Ezzel azonban Szlovákia még nem fix pótselejtezős, hiszen előfordulhat, hogy rosszabb eredményei miatt a D-, és az I-csoport másodikja is megelőzi.

https://www.youtube.com/watch?v=hg7Ikkm9XSM

https://www.youtube.com/watch?v=Rn2mRQcC88k

https://www.youtube.com/watch?v=g1jCzlkPH7Y

A csoport végeredménye:

vb-f

~GS~