Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi szívesen lenne katari szövetségi kapitány

A jelenleg a katari Al-Saddot még játékosként erősítő Xavi elmondása szerint nyitott arra, hogy a 2022-es hazai rendezésű vébén akár szövetségi kapitányként vezesse a katari válogatottat.

xavi

(Fotó: as.com)

A katalán legenda elmondása szerint 90 százalék az esélye, hogy a jelenleg futó szezon után visszavonul, így adekvát a kérdés, mihez kezd futballkarrierje után. Azt már korábban hallhattuk tőle, hogy nagy álma egyszer a Barcelona kispadján ülni, szívesen kipróbálna azonban magát a katari válogatott szövetségi kapitányaként is.

“Miért is ne? Szerintem remek lenne az itteni nemzeti csapatot irányítani. Meglátjuk, sok tapasztalatra van szükségem még, szükségem van egy stábra és még rengeteg mindenre, de legalább ismerem az itteni futballistákat és a közeget.” – nyilatkozta a 37 éves középpályás.

Katart ugyebár számos kritika érte a 2022-es vébé kapcsán a korrupciós ügyek és a stadionépítéseknél tapasztalható iszonyú munkaügyi körülmények miatt, Xavi ezekre a kritikákra is reagált: “Az emberek nem ismerik az országot, a munkát, ami itt zajlik. Meghívnám őket, hogy nézzék meg a saját szemükkel – én mindenesetre büszke vagyok arra, hogy itt lehetek.”

 Xavi egyébként 2015 óta futballozik Katarban, szerződése 2018-ig köti az Al-Saddhoz.