Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan helyről érkezett gratuláció Jupp Heynckesnek

Mint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a német rekorder Bayern München vezetését a szezon végéig a 2013-ban triplázó mester, Jupp Heynckes veszi át. A 72 éves tréner visszatéréséhez többen is gratuláltak a futballvilág nagyjai közül, ám erre a tegnapi sms-váltásra biztosan csak nagyon kevesen számítottak…

heynckes_pizarro

Heynckes és egykori játékosa, Claudio Pizarro (kép forrása: t-online.de)

A Bayern München szurkolói biztosan kellemes nosztalgiával tekintenek vissza a 12/13-as szezonra, nemcsak a triplázás és a sokkalta harciasabb játékstílus miatt, hanem azért is mert ebben az időben még megvolt az a luxus a bajoroknál, hogy egyidejűleg 3 klasszis támadó is volt a keretben Gómez, Mandzukic és Pizarro személyében (szemben a mostani egy szem Lewandowskival). Azonban ez azt is jelentette, hogy nem mindenki kaphatott annyi játéklehetőséget, mint amennyit szeretett volna. Halmozottan igaz volt ez a német futball matuzsálemének számító, jelenleg az FC. Köln csapatában futballozó 39 éves Claudio Pizarrora. Nem épp felhőtlen viszonyuk ellenére a perui válogatott legendája azonban SMS-ben üdvözölte Heynckes visszatérését.

A német edzőlegenda így nyilatkozott az esetről: “Claudio Pizarro SMS-t írt nekem. Ő volt a harmadik számú csatárom a triplázó szezonban. Amikor Torinóban voltunk, 19 játékos volt a keretben, és azt kellett neki mondanom: ‘Ma este nem vagy a csapatban.’ Ez biztos nagyon rosszul eshetett neki. És ez a Pizarro írta nekem azt, hogy ‘Edzőm! Minden jót, sok szerencsét, és sok sikert!’ Ez mind számomra, mind az edző stábnak egy nagyon különleges pluszmotivációt jelent.”