Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Áll a bál Chilében, Vidalt aligha látjuk újra válogatott színekben

A magyar idő szerint ma hajnalban Brazíliában elszenvedett 3-0-s vereség Chile világbajnoki szereplésébe került. Az elmaradt kvalifikáció után természetesen nem csillapodnak a kedélyek a válogatott körül…

140628Chile-1000x665

Gary Medel is vigasztalhatatlan volt a kudarc után (forrás: ticotime)

A legutóbbi két Copa Américát megnyerő országban természetesen óriási a csalódottság a válogatott szereplése miatt. Első lépésként lemondott Juan Antonio Pizzi szövetségi kapitány, majd a csapat egyik legnagyobb sztárja, Arturo Vidal jelentette be, hogy nem kíván többé pályára lépni a válogatottban. A brazilok elleni találkozót eltiltás miatt kihagyó középpályás a Twitteren közölte döntését: “Először is mindenkinek köszönök mindent. Az elmúlt évek során az életemet adtam minden válogatott meccsen. Rengeteg mindent tanultam, és csapattársaimmal egy országnak tudtunk példát mutatni, hogy kitartással és kemény munkával szinte minden elérhető. Legbelül most össze vagyok törve, de ettől függetlenül büszke vagyok a társaimra és a válogatott mellett dolgozókra is.” Vidal 95 mérkőzésen szerepelt hazája válogatottjában, ez idő alatt 23 gólt szerzett.

A legnagyobb vihart azonban Claudio Bravo feleségének kirohanása okozta: “Amikor valaki a hazája válogatottjának színeiben lép pályára, a lehető legprofibb módon kellene viselkednie. Ezzel szemben én tudom, hogy több játékos is ki-kimaradozott az edzőtáborok során, majd másnaposan jelentek meg a az edzéseken” – írta közösségi oldalán a válogatott csapatkapitányának felesége.

Itt tartunk tehát a kudarccal véget érő világbajnoki selejtezők után. Egy biztos, a legtöbb semleges futballszurkolónak minden bizonnyal hiányozni fognak a chileiek a jövő évi világbajnokságról.

(zp)