Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: 23 résztvevő már biztos! – Íme a lista

A mögöttünk álló hat napban újabb sorsok dőltek el, válogattak jutottak ki a jövő évi oroszországi világbajnokságra, illetve nemzetek vesztették el a reményüket a seregszemlén való részvételre. Afrika kivételével gyakorlatilag lezárult a kvalifikációs sorozat, a továbbiakban már csak a pótselejtezők vannak vissza. Egy hete ilyenkor nyolc ország részvétele volt még csak biztos, ma viszont már huszonhárom főből áll a mezőny, mely a pótselejtezők végére harminckettesre duzzad. 

Russia

Németország, Anglia, Spanyolország, Franciaország, Argentína és a többiek, avagy egyre szebb a jövő évi világbajnokság mezőnye, melyben mint mindig most is van pár meglepetés. A mindösszesen 330 ezer lakosú Izland a sikeres Eb-hadjárat után a világbajnokságra is kvalifikált, megnyerve európai selejtezőcsoportját, ezzel sporttörténelmi tettet végrehajtva, hiszen újoncok lesznek a vb-k történetében. Noha Afrikában rekordgyőztes, a legrangosabb válogatott eseményen ezidáig Egyiptom részvétele ritkaság volt. A kvalifikáció 1934 és 1990 után sikerült újra. Ezidáig utolsóként ma hajnalban Panama vívta ki a részvétel jogát, ezzel pedig az is biztossá vált, hogy Izland mellett még egy újoncunk lesz.

Összesen tehát 23 hely már elkelt, s további 9 pozíció még kiadó. Hárman Afrikából érkeznek még a mezőnybe, négyen az európai pótselejtezők győztesei lesznek, ketten pedig az interkontinentális selejtezőpárharcból válthatnak még jegyet Oroszországba.

Íme az a 23 ország kontinensenként, akik már biztosan ott lesznek a 2018-as vb-n

wckijutok