Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: A Liverpool elleni is csak “egy meccs a sok közül”

A Manchester United portugál menedzsere José Mourinho a Liverpool elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtó képviselőinek a rangadóról. A portugál mester kijelentette, hogy ugyanúgy tekint a szombati Liverpool elleni mérkőzésre, mint bármely más mérkőzésre.

rsz_h_53072298-640x400

A két csapat szurkolói és játékosai minden évben kiemelten kezelik a Livepool-Manchester United rangadót, mivel a két klub között már évtizedek óta komoly rivalizálás folyik. A Vörös Ördögök menedzsere a portugál José Mourinho azonban kijelentette,  úgy érzi, ezt a mérkőzést is csak egy állomásként kell kezelniük a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

“Három pontot ér ez is. “Ebben a szezonban történt, hogy az ellenfél egyik játékosa azt mondta nekem, ‘számunkra ez a meccs felér egy kupadöntővel’, mire én azt gondoltam, de miért? Ezért a mérkőzésért is három pontot osztanak, nem négyet. Akkor, ha a szezonnak olyan pillanatában csap össze a két csapat, amikor egy esetleges pozitív eredmény többet jelent, mint három pont, akkor igen. Néha egy döntetlen, vagy egy bizonyos gólarányú vereség is fontos lehet. De jelen pillanatban nem ez a helyzet, ez nem fontos. Ez egy három pontos mérkőzés. Én így állok hozzá. Szerintem számomra ez a megfelelő megközelítés. Jó dolog mindenféle külső nyomás vagy érzelem nélkül kezelni ezt a helyzetet. Mindig professzionális módon kell hozzáállni a dolgokhoz. Ez a megfelelő példa a játékosaim számára is azt illetően, miként kell készülniük a Liverpool elleni meccsre.”

“Hogy szeretek-e az Anfieldre járni? Igen, imádok. Hogy szeretek-e a Liverpool ellen játszani? Igen. Szeretem a lenyűgöző stadionokat és a legjobb ellenfeleket, de ettől még a felkészülés nem különbözik. Ez csak egy meccs.”

A portugál mester majd ejtett pár szót az új érkezőkről nevezetesen Nemanja Matic-ról, és a belga gólzsák, Romelu Lukaku-ról akik első mérkőzésükre készülhenek t Jürgen Klopp tanítványai ellen United mezben.

“Az egyik gólokat szerez, míg a másik egy középpályás, aki pajzsként szűr a védelem előtt” – tette hozzá Mourinho.

“Egy olyan játékos, aki nagy stabilitást tud adni a játékunknak.”

“Jelen pillanatban mi egy olyan csapat vagyunk, amely nagyon stabil játékot játszik, és uraljuk a mérkőzéseinket. Szerintem ebben Matic nagyon fontos szerepet játszik. Meglőjük a szükséges góljainkat, amelyhez természetesen nagyban hozzájárul a nyáron érkezett 9-es számú játékosunk.” 

Forrás: manutd.com, manutdfanatics.com