Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadó rangadó hátán a Serie A-ban!

A hétvégén az olasz bajnokság is visszatér a válogatott szünetet követően. A nyolcadik forduló rengeteg izgalmakat tartogat minden fociszerető számára. Lássuk!

seriea3wallpaper

Serie A – 8. forduló

Szombat
okt. 14. 18:00 Juventus – Lazio (Digi Sport 1)
okt. 14. 20:45 AS Roma – Napoli (Digi Sport 1)

A szombati napon két hatalmas rangadót láthatnak egymás után a kedves nézők. Először a rekordbajnok lép pályára. A Juventus nehéz helyzetben van, miután az előző fordulóban váratlanul kikapott az Atalantától. Ezzel megszakadt a zebrák addigi százszázalékos formája, és lecsúsztak a második helyre. Ráadásul Dybala sem találja a góllövőcipőjét, hiszen az utolsó két mérkőzésen nem talált be, sőt még tizenegyest is hibázott. Ezzel szemben a Lazio fantasztikusan játszik. Csupán egy döntetlen és egy vereség csúszott be ezidáig, de a Napoli ellen nem csoda ha egy csapat kikap. Legutóbb a Sassuolót tömték ki hat góllal úgy, hogy az első félidő végén egyenlítettek ki. Ez az összecsapás nem csak amiatt lesz izgalmas, mert a második a negyedikkel csap össze, hanem azért is, mivel pályára lép a két gólzsák is. Dybala jelenleg 10 találattal vezeti a a góllövőlistát, ám Immobile csupán egy góllal van lemaradva tőle. Izgalmas párharc lesz! De az AS Roma Napoli sem hangzik rosszul. A Roma egyre magabiztosabban játszik, sorra nyeri a meccseket. Az előző körben a Milan vendégeként is diadalmaskodni tudtak igaz, egy nem túl izgalmas rangadón. Nincs könnyű dolga a farkasoknak, mivel a jövőhéten a Bajnokok Ligájában is bizonyítaniuk kell a Chelsea ellen. A Napoli eddig lehengerlően játszik. Az égszínkék  hibátlanul teljesítettek minden akadályt. Háromnál kevesebb gólt még nem szereztek, és ebben oroszlánrészt vállal Dries Mertens. A belga támadó 7 meccsen 7 gólt szórt az ellenfelek kapujába. A Napoli sincs könnyű helyzetben a Bl miatt, hiszen kedden Angliába kell utazniuk, mivel a Manchester City lesz az ellenfelük. Az éllovasok tavaly a Roma ellen idegenben nyerni tudtak, de otthon kikaptak.

Vasárnap
okt. 15. 12:30 Fiorentina – Udinese (Digi Sport 2)
okt. 15. 15:00 Sampdoria – Atalanta (Digi Sport 1)
okt. 15. 15:00 Bologna – SPAL (Digi Sport 2)

okt. 15. 15:00 Cagliari – Verona
okt. 15. 15:00 Crotone – Torino
okt. 15. 15:00 Sassuolo – Chievo
okt. 15. 20:45 Verona – Benevento
okt. 15. 20:45 Inter – Milan (Digi Sport 1)

Két középcsapat összecsapását tekinthetjük meg először vasárnap. A Fiorentina az utolsó három meccsén csupán egy árva pontot tudott összeszedni, mégis az Udinese előtt áll a tabellán. A fekete-fehérek zsinórban háromszor kaptak ki, ám legutóbb kiütötték a Sampdoriát. Nehéz megjósolni ennek az összecsapásnak a kimenetelét, de ha az előző idényt nézzük, sokgólos mérkőzésre számíthatunk. A Sampdoria az Atalantát fogadja a nyolcadik fordulóban. A Sampdoria, ahogy két mondattal ezelőtt is írtam, az előző körben simán kikapott az Udinesétől. Addig viszont nagyon jól teljesítettek, hiszen a legrosszabb eredményük is csak döntetlen volt. Az Atalanta legutoljára a Napoli ellen kapott ki még augusztusban, azóta viszont szárnyalnak. Ahogyan az előző meccsnél, itt is nehéz megmondani, hogy ki fog nyerni, de annyi biztos, hogy izgalmas mérkőzés lesz. Legnagyobb bánatunkra a Bologna valamiért nem játszatja Nagy Ádámot, bármennyire is szeretnénk. Sajnos így sem megy rosszul piros-kéknek, akik stabilan a tizedik helyen foglalnak helyet. Nehezen indult számukra a szezon, de az utolsó három összecsapásukon csak két pontot vesztettek. Azokat is az Inter ellen. A SPAL jól kezdte az idényt, de az első két meccs után a következő négyet elvesztették. Mondjuk senki sem gondolta, hogy az Inter, Cagliari, Milan, Napoli kvartettből bárkit is megszorongathatna a friss feljutó. Legutóbb a Crotone ellen javítani tudtak, de nincs sok esély arra, hogy a Bolognát megszorítsák. A nap fénypontja a forduló zárómérkőzése. Az Inter a Milant fogadja. Legendás meccseket vívott egymással a két klub, amiket nemrég be is mutattunk nektek. Az elmúlt esztendőkben hiába hanyatlott mind a két csapat, az összecsapásaik mindig is izgalmasak voltak. Tavaly kétszer is 2:2-őt játszottak egymással a felek, és mindkétszer a hosszabbításban egyenlítettek ki a csapatok. Pillanatnyilag a kék-feketék vannak jobb formában, hiszen hét találkozón, mindössze két pontot vesztettek, míg a Milan kilencet. A vendégek ráadásul az utolsó két meccsükön is kikaptak. Tehát az egyik legnagyobb derbinek az esélyese az Inter, de ebben a párharcban sosem lehet biztosra mondani semmit sem.

Mihók Richárd