Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fantasztikus mérkőzés és 5 gól a milánói derbin – videóval

A hétvége talán legjobban várt mérkőzésével zárult az olasz bajnokság 8. fordulója, a 219. milánói derbin ezúttal az Inter pályaválasztása mellett találkoztak a csapatok.

ansa inmil

Mindkét csapat szurkolói kitettek magukért (forrás: ansa.it)

Az mérkőzésre már rég elkelt a biztonsági előírások betartása mellett eladható összes belépő, összesen 78 ezren figyelték a helyszínről az eseményeket. Olaszországban megszokott, hogy a tudósítások beszámolnak a mérkőzés jegybevételeiről is, a mai találkozó ebből a szempontból 4,8 millió euró hasznot generált, ez abszolút rekordnak számít az Olaszországban megrendezett futballmeccsek kapcsán.

1. félidő: a kezdeti puhatolózás után az első komolyabb helyzet az Inter gárdája előtt adódott, a 13. percben Candreva találta telibe a felső kapufát. Lassan kezdett magához térni a Milan is, de komolyab helyzetig nem sikerült eljutniuk. A 28. percben aztán megszületett a talán kicsit aktívabban játszó Inter vezető gólja, Candreva hajszálpontos távoli beadására Icardi érkezett Bonuccit és Musacchiót megelőzve, és a mozdulatlan Donnarumma mellett a kapuba juttatta a labdát (1-0). A Milan a 44. percben került legközelebb az egyenlítő gól megszerzéséhez, ekkor Borini éles szögből leadott lövését Handanovic lábbal védte, a kipattanót pedig melléfejelte a piros-feketék támadója.

lapresse

(forrás: lapresse.it)

2. félidő: a második játékrész a Milan helyzeteivel indult; André Silva a kapufát találta el, majd Suso és Borini nagyszerű lövését kellett Handanovicnak védenie, a csereként beálló Cutrone pedig kívülről zörgette meg a hálót. Láthatóan érett a piros-feketék gólja, és végül Suso volt az, aki a hálóba talált, a tizenhatoson kívülről ballal nagyszerűen tekert a hosszú sarokba (1-1). Hihetetlen iramban folytatódott a mérkőzés, helyzetek itt is, ott is, de a vezetést ismét csak az Internek sikerült megszereznie. A 63. percben Perisic baloldali beadását a teljesen üresen hagyott Icardi akrobatikus mozdulattal lőtte a hálóba (2-1). A tempó ezután sem hagyott alább, viszont a helyzetek száma megritkult, ennek ellenére a Milan másodjára is egyenlíteni tudott, egy beadásra Bonaventura vetődött be és a labdát végül Handanovic kapus sodorta a hálóba (2-2). Nem maradt azonban csattanó nélkül a mérkőzés, a D’Ambrosio általt kiharcolt büntetőt Icardi magabiztosan értékesítette az utolsó percben (3-2), Diego Milito 2012-es mesterhármasa óta ez volt az első triplázás a milánói derbin. Soha rosszabb mérkőzést!

Internazionale – Milan 3-2 (1-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza. Vezette: Tagliavento
Gólszerzők: Icardi (28., 63., 90 – az utolsót 11-esből) ill. Suso (56.), Bonaventura (81.)
Sárga lapok: Miranda (15.), Vecino (25.), Gagliardini (66.), Perisic (79.), Icardi (90.), Eder (94.) ill. Romagnoli (22.), Rodríguez (89.)

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Skriniar, Nagatomo – Vecino, Gagliardini, Borja Valero (Eder 85.)  – Candreva (Cancelo 73.), Icardi (Santon 93.), Perisic. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Milan: Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli (Locatelli 78.) – Borini, Kessié (Cutrone 46.), Biglia, Bonaventura, Rodríguez – Suso, André Silva. Vezetőedző: Vincenzo Montella

A mérkőzés góljai: 


(zp)